fbpx
Skip to main content
vucic

VUČIĆ NA OTVARANJU IPSILON KRAKA: Imre, ja formirah i sledeću vladu! Evo šta je rekao o dešavanjima u Crnoj Gori

Tanjug/​Rade Prelić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas svečanosti povodom završetka izgradnje Ipsilon kraka, odnosno obilaznice oko Subotice.

Vučić je prilikom obilaska Y kraka istakao važnost ove saobraćajnice koja je dužine 11 kilometara.

- Čuo sam da su ga bivše vlasti pominjale, ali nikada ga nisu otvorili. Srećan sam što sam danas u Subotici, ovo je velika stvar za ljude koji žive u gradu, jer neće morati više da trpe onolike kamione i da se onda popravlja asfalt - kazao je predsednik Vučić.

- Ovo će rasteretiti ljude iz Subotice i bolje nas povezati sa Mađarskom - kazao je Vučić i istakao da su Mađari veliki prijatelji naše zemlje.

Predsednik Vučić je rekao da želi da poveže centar Srbije i istok i ukazao da izgradnjom puteva naša zemlja privlači investitore.

Okupljenima se potom obratio predsednik Vučić rekavši da je mnogo srećan što je danas u Subotici i što će Subotičanima biti mnogo lakše što neće morati da trpe onolike kamione, kao i gradskim vlastima koje neće morati svako malo da asfaltiraju puteve zbog tolikog saobraćaja koji će sada u Subotici biti rasterećen zahvaljujući ovom ipsilon kraku.

vucic
Tanjug/​Rade Prelić

- Uradili smo dobar posao - rekao je Vučić dodajući da su posao radili naši radnici i naša kompanija koji su dokazali da to umeju i uradili su odličan posao.

- Mnogo sam srećan što sam u Subotici, završili smo veliku ustvar za ljude koji žive u ovim krajevima. To je olakšanje i za subotički budžet jere neće više morati svake dve godine plaćati popravke. Ovime smo se povezali sa svojim pravim, iskrenim prijateljima Mađarima. Posle izgradnje pruge do Novog Sada i Subotice bićemo još bolje povezani, da se kao narod dodatno približimo i baštinimo evropsku budućnost - rekao je Vučić.

- Ja formirah i sledeću vladu, Imre - rekao je Vučić u šali na svečanosti otvaranja Y kraka obraćajući se državnom sekretaru Kernu za kog je rekao da izuzetno vredno radi i da veruje da će isto tako vredno raditi i u narednoj vladi.

vucic
Tanjug/​Rade Prelić

O situaciji u Crnoj Gori i srpskim svetinjama

- Mogu da izrazim zabrinutost i nadu da će srpske svetinje tamo biti sačuvane, a mi ćemo koristeći diplomatiju i vodeći računa o pravima i obavezama, a ne urušavajući unutrašnja prava druge zemlje, pokušati da pomognemo našem narodu i crkvi. Nadam se da će se uzavrela atmosfera prevesti u mirnije tokove i da naše svetinje neće biti ugrožene - rekao je predsednik Srbije dodajući da će se pomoći znanjem i stručnošću naših pravnika, kao i na sve moguće druge načine. - Pomoći ćemo našem narodu ne rušeći mostove sa našim susedima, dodao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

O platama lekara i Đilasovoj izjavi

- Plata lekara opšte prakse bez dana staža i dežurstava su između 77 i 97.000. To ne može da se uradi za 6 meseci... Pa ako ljudi hoće da se vrate na njihovo slavno vreme, nemaju ni plan, ni program... Što nisu digli plate i penzije u vreme kad su bili na vlasti 12 godina... Za to je potreban trud i rad, nije to palo s neba... - rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara koji su podsetili na izjavu Dragana Đilasa da su "plate lekara od 700 evra male i da će biti bolje za 6 meseci kad ovi odu s vlasti".

vucic
Tanjug/​Rade Prelić

"Prezadovoljan sam saradnjom sa Ištvanom, naši odnosi sa Mađarskom su bratski"

- Ne samo da sam zadovoljan nego prezadovoljan saradnjom sa Ištvanom Pastorom, ali to nije pitanje ličnog odnosa, koji je odnos dubokog i izuzetnog poštovanja, nego ono što smo uradili. Ištvan je bio most ka Mađarskoj, ka Viktoru Orbanu... Gde god da odem u svet, Mađarska je uvek na strani Srbije, mi više nemamo nerešenih pitannja, naši odnosi su bratski... Znam ljude koji pre 10 godina nikada ne bi navijali za Mađarsku u bilo kojem sportu, a sad navijaju gotovo po pravilu... - dodao je Vučić koji je i na samom početku svečanosti naglasio da u Mađarskoj imamo najiskrenijeg prijatelja.

Pastor: Ovom obilaznicom Subotica dobija na privlačnoj snazi

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara i Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor kazao je da se danas ostvaruje višedecenijski san.

- Pre trideset godina rodila se ideja pravljenja obilaznice oko Subotice. U prvih 26 godina radile su se pripremne radnje, više se govorilo nego radilo - kazao je Pastor naglasivši da je tek pre četiri godine počelo aktivno da se radi na realizaciji ovog projekta.

- Dali smo sve da uradimo što je u našoj nadležnosti. Ovo je permanentna bitka za stvaranje budućnosti, a za to je važan poslovni ambijent na čelu sa Vladom - dodao je.

- Subotica dobija na privlačnoj snazi jer se brzim putem može doći do autoputa – rekao je Pastor i najavio nove investicije i projekte.

Ministarstvo prodaje zaplenjene tartufe - EVO o kojoj količini je reč

Ministarstvo prodaje zaplenjene tartufe - EVO o kojoj količini je reč

Od 1. januara bez POREZA na električna i hibridna vozila, EVO ŠTA je s TRICIKLIMA

Od 1. januara bez POREZA na električna i hibridna vozila, EVO ŠTA je s TRICIKLIMA

Za početnike u biznisu niži porez - RAČUNOVOĐE I AUTOMEHANIČARI MOGU da budu paušalci

Za početnike u biznisu niži porez - RAČUNOVOĐE I AUTOMEHANIČARI MOGU da budu paušalci

Otvara se ceo Ipsilon krak Koridora 10 u dužini od 24 kilometra, pošto je završena izgradnja poslednje deonice duge 12 kilometra od graničnog prelaza Kelebija do kružne raskrsnice sa Somborskim putem.

U završetak izgradnje Ipsilon kraka, na koji se čeka još od devedesetih godina, uloženo je oko 2,8 milijarde dinara.

ipsilon krak
Tanjug/​Rade Prelić

Ipsilon krak je obilaznica oko Subotice koja povezuje granični prelaz Kelebija sa autoputem Horgoš-Novi Sad.

ipsilon krak
Tanjug/​Rade Prelić

Radovi na poslednjoj deonici počeli su u aprilu 2019. godine, a ukupna vrednost tih radova je 1,73 miliona dinara.

VOZAČKI POSKUPLJUJE OD PRVOG JANUARA! Nova cena i do 800 evra, najveće promene u OVIM GRADOVIMA

VOZAČKI POSKUPLJUJE OD PRVOG JANUARA! Nova cena i do 800 evra, najveće promene u OVIM GRADOVIMA

Saznajte ko je najbogatiji Rus prema podacima magazina Forbs! (FOTO)

Saznajte ko je najbogatiji Rus prema podacima magazina Forbs! (FOTO)

VUČIĆ OBJAVIO NA INSTAGRAMU: Ovako je tekla izgradnja IPSILON KRAKA, sutra SVEČANO OTVARANJE (VIDEO)

VUČIĆ OBJAVIO NA INSTAGRAMU: Ovako je tekla izgradnja IPSILON KRAKA, sutra SVEČANO OTVARANJE (VIDEO)

Vremenska prognoza
Light snow
-2 Beograd