fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vučić

Vučić na otvaranju petlje: Cena ovog projekta je 8.8 miliona evra (VIDEO)

Foto: Tanjug/Tanja Valic
Otvaranje je počelo u 10.00 časova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je otvaranju petlje Batajnica na auto-putu E75.

Otvaranje je počelo u 10.00 časova.

Predsednik Srbije prima akreditive novih ambasadora: Pisma stižu iz Meksika, Holandije, Turske i Bugarske

Predsednik Srbije prima akreditive novih ambasadora: Pisma stižu iz Meksika, Holandije, Turske i Bugarske

HRVATI PRIZNALI! Srbija je regionalni LIDER - ponovo se žale na svoje političare: "Vreme je da se zamislimo"

HRVATI PRIZNALI! Srbija je regionalni LIDER - ponovo se žale na svoje političare: "Vreme je da se zamislimo"

VUČIĆEVA VAKCINACIJA POSTALA VIRALNA U KINI Narod oduševljen srpskim predsednikom, komentari se nižu - on je naš prijatelj!

VUČIĆEVA VAKCINACIJA POSTALA VIRALNA U KINI Narod oduševljen srpskim predsednikom, komentari se nižu - on je naš prijatelj!

 

Pitanja novinara

- Kada svakoga dana radite i obraćate se ljudima, normalno je da grešite 10, 15 puta dnevno. Oni su se uhvatili za nešto što je nagluplje i što nema nikakve suštine. Mislio sam na 2019. jer mi je tek početak ove godine. Naravno da je lapsus i da sam pogrešio i nije to nikakva velika tajna i sad sam nešto mogao da skrivam od ljudi. Svako je razumeo suštinu - rekao je Vučić i dodao:

- Znali su oni na šta ja mislim, ne mogu da nastave sa neistinama. Znaju oni koliki su lopovi, koliko su krali od građana, jedino čemu se raduju su računi u inostranstvu - rekao je Vučić. 

Predsednik Srbije je istakao da je za njega smisao ono što će ostati iza njegovog rada.

Kada su u pitanju proizvođači vitamina koji će se deliti penzionerima predsednik je rekao da je opozicija uhvaćena u laži i da je devet proizvođača dobilo posao.

- Nama je važna isporuka vitamina, u sred smo korone, moramo da osnažimo imunitet penzionera, zato smo stavili D vitamin i cink. To će sve da osnaži vitalne fukncije, ne vidim u čemu je problem. Šta god da uradite to je naopako, šta god da smo napravili, metaforčki biste me obesili na Trgu - rekao je Vučić.

Predsednikova vakcinacija: 

- Pripadnici bivšeg režima su kroz svoje medije ispleli čitavu sagu o mojoj vakcinaciji - rekao je predsednik. 

- Govorili su nam kako nemamo vakcina, a prvi su otišli da se vakcinišu. Pa su govorili da ništa ne znači ako se ja vakcinišem jer vakcina nema.

 - Šta je vaš problem u životu? Neko vam je sve obezbedio da imate lep i život, nego što je bio, neko vam je i vakcine obezbedio, kao i veće plate, penzije, bolnice, čeka u vaše vreme nije bilo - poručio je on.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić
Foto: Tanjug/Tanja Valic

Istakao je da će u Rudnoj Glavi do Vidovdana biti otvorena mala fabrika ''Jumko'' za 80 ljudi.

- Svakako verujem da ćemo do Vidovdana otvoriti Jumkov pogon u Rudnoj Galavi. Različiti su nam snovi, njihovi su da mogu da kažu nešto protiv mene, to više nema veze sa politikom - rekao je predsednik i dodao:

- Na kraju ne znaju kako da objasne da se danas grade auto putevi, putevi, bolnice, da smo prvi po stopi rasta, u vakcinaciji. Pitam se zašto se nije javio od ministra zdravlja do RFZO-a da im to objasni i da im to kaže, nego sam ja to morao da radim - rekao je predsednik navodeći da je to jedino što zamera svojim prijateljima i stranačkim kolegama.

Auto-put
Auto-put
Foto: Tanjug/Tanja Valic

Predsednik je istakao da se nikada u Srbiji ovoliko nije radilo. 

- Vi ne možete da iscrtate toliko puteva koliko mi gradimo, o bolnicama da ne govorim. Bili smo kulturni zapećak Evrope, a danas razmišljamo o gradnji muzeja i hala za koncerte. Pre kraja godine imaćemo u izgradnji osam auto-puteva, srećan što nismo gubitnici, srećan sam što se neće vratiti vreme bivšeg režima koji su krali kako su stigli - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije se osvrnuo na korona stanje u zemlji.

- Mi ćemo da slušamo Krizni štab, brojke su malo bolje, kada uporedite utorak na utorak, sredu sa sredom, procenti su bolji, mnogo je manje zaraženih pogotovo u Beogradu i Nišu. Nadam se da će procenti nastaviti da padaju, pa da počnemo sa otvaranjem, naše je da slušamo Krizni štab - rekao je Vučić.

Obraćanje Aleksandra Vučića

- Ovaj posao smo ugovarali pre godinu dana, reč je nečemu mnogo značajnijem, reč je o ljudima, o boljem životnom standardu. Svi imamo korist od ovoga, svi ostali građani Srbije, kao i građani Busija, Nove Pazove, Stare Pazove... Petlja koja znači život. Cena ovog projekta je 8.8 miliona evra. Uspeli smo da napravimo nešto pre roka i za manje novca, da kompletni put ima sve dozvole. Veoma sam zadovoljan, suština je u tome da Srbija napreduje - rekao je Vučić i dodao:

- Nastavićemo da sarađujemo sa Evropskom bankom, nastavljamo da rekonstruišemo puteve, sledeće je put Donji Milanovac-Kladovo. Važan dan za Beograd, Zemun i Batajnicu. Mislim da će ovo da smanji gužvu u saobraćaju. Hvala Štrabagu i svima vama koji ste učestvovali u projektu. Verujem da ćemo imati još dosta ovakvih projekata, ovo znači život, sređivanje žila kucavica - rekao je Vučić.

- Uspeli smo da napravimo nešto pre roka, za nešto manje novca. Nije ni čudo što je u aprilu pao sneg. Sad kada pogledate svuda u Srbiji gradimo puteve i mostove, borićemo se još više za građane Srbije - našalio se predsednik Vučić i najavio nastavak izgradnje putne komunikacije i mreže.

Obraćanje predsednika opštine Zemun Gavrila Kovačevića

Novinarima se na otvaranju petlje u Batajnici obratio predsednik opštine Zemun Gavrila Kovačevića.

- Otvaranje peljte u Batajnica je najznačajnija kapitalna obilaznica oko Beograda. Izgradnja infrastrukture direktno podiže kvalitet građanima Zemuna, biće im omogućen brži odlazak sa posla i na posao. Gradi se pruga Novi Sad-Beograd koja prolazi kroz Batajnicu. Očekujemo dozvolu za rekonstrukciju škole "Mitraljeta" - rekao je predsednik opštine Gavrilo Kovačević i dodao:

- Ova opština ima istoriju i budućnost, bićemo svedoci izgradnje još nekih veliki objekata. Molim Vučića da dovedemo nove i ozbiljne investitore u našu opštinu, hvala vam predsedniče na svemu - rekao je Gavrilo.

Vučić obilazi radove

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se prilikom obilaska radova zahvalio svim radnicima na obavljenom poslu. 

Petlja Batajnica ukupne dužine 3.5 km

Petlja Batajnica, ukupne dužine oko 3,5 km, povezuje Batajnički bulevar i logistički centar za intermodalni transport, sa auto-putem E-75.

E75
E75
Foto: Tanjug/Tanja Valic

Ovo jedan od značajnijih projekata na teritoriji Beograda, s obzirom da će petlja Batajnica povezati naselje sa autoputem i umnogome olakšati svakodnevni život za stanovnike Batajnice.

E-75
E-75
Foto: Tanjug/Tanja Valic

Petlja Batajnica je projekat na koji su građani Batajnice, Nove Pazove, Zemuna, Galenike, Ugrinovaca čekali skoro čitavu deceniju.

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
1 Beograd