fbpx
Skip to main content
Vrtić

Vaspitačicama povećanje plate od šest odsto i POMOĆ 20.000 DINARA

Foto: Profimedia
Plate vaspitačica iznose od 30.000 do 60.000 dinara.

Zaposleni u predškolskim ustanovama u prestonici sa drugim delom januarske plate dobiće i dodatno povećanje od šest odsto, najavio je danas beogradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Srpske maline i borovnice stižu na novo tržište

- Sa drugim delom januarske plate dobiće uvećanje. Mislimo da je to dobar model, oni kvalitetno rade, to je jedan od najodgovornijih poslova. Na ovaj način ih nagrađujemo jer imamo mogućnosti za to, imamo istorijski, razvojni budžet grada - rekao je Gak gostujući na RTS.

Plate vaspitačica iznose od 30.000 do 60.000 dinara. Krajem prošle godine sindikati su tražili povećanje od 15 odsto, a u republičkom budžetu predviđeno je povećanje od sedam odsto.

Deca
Foto: Profimedia/ilustracija

Gak je kazao da će na republičko uvećanje grad dodati još šest odsto i da će se to osetiti na drugom delu plate. On je najavio i potpisivanje novog kolektivnog ugovora, koji će doneti dodatne benefite za zaposlene u predškolskim ustanovama.

Tim ugovorom predviđena je i solidarna pomoć zaposlenima od oko 20.000 dinara, koja će biti uplaćena do juna.

Dobre vesti mogu da čuju i nastavnici u produženom boravku čija dnevnica će sa sadašnja 833 dinara porasti na 1.666 dinara od drugog polugodišta.

 

Pročitajte i:

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd