fbpx
Skip to main content
Cephalonia Palace Hotel

VELIKA AKCIJA AGENCIJE BIG BLUE ZA LETO 2019.

Foto: Promo
Krf i Kefalonija sa cenama iz snova

Pravi je trenutak da možda već sada doneste odluka gde i kada na na odmor narednog leta. Ukoliko to znate, a vaš izbor je Krf, ili je to možda Kefalonija, ne propustite priliku da lepotu dobrog odmora upotpunite i maksimalnom uštedom.

Dakle, za sve one koji do 30. novembra ili u nekim slučajevima do kraja godine rezervišu ili uplate aranžman za leto 2019. na jednom do ova dva prelepa grčka ostrva agencija Big Blue je pripremila niz lepih iznenađenja i dodatne popuste uz više nego primamljive promo cene. Reč je uglavnom o aranžmanima s uračunatim avio-prevozom uz mogućnost i da iste smeštajne kapacitete koristite i u varijanti sopstvenog prevoza.

Iz ponude izdvajamo:

HOTEL ELENI - samo 49 evra za sopstveni prevoz s polaskom 25/05, 10 noći, najam. za polazak 04/06 avionom samo 199 evra – promo cena do kraja godine;

STUDIOS FIORENTINA - 199 evra avionom s polaskom 04/06 – promo cena do kraja godine, najam;

HOTEL LABRANDA SANDY BEACH - 619 evra s polaskom 04/06 – promo cena do kraja godine – all inclusive;

Labranada Sandy Beach Resort
Labranada Sandy Beach Resort
Foto: Promo

PALMA BOUTIQUE HOTEL - 20% popusta do kraja godine. Noćenje sa doručkom;

Palma Boutique Hotel
Palma Boutique Hotel
Foto: Promo

MAYOR MON REPOS HOTEL - 13% popusta do kraja godine. Noćenje sa doručkom;

Mayor Mon Repos Hotel
Mayor Mon Repos Hotel
Foto: Promo

HOTEL DELFINA - 8% popusta do 31/03/2019, polupansion. Jedan od najpopularnijih hotela na našem tržištu;

Delfinia Hotel
Delfinia Hotel
Foto: Promo

MARBELLA HOTEL - 13% popusta do 31/03. Polupansion ili Ultra All Inclusive. GRATIS SMEŠTAJ ZA DVOJE DECE.

Marbella Hotel
Marbella Hotel
Foto: Promo

Za one koji može ne znaju Krf leži u Jonskom moru, na severozapadu Grčke, udaljen tri kilometra od albanske obale i 15 kilometara od obala Epira. Posle Kefalonije, drugo je po veličini ostrvo Jonskog arhipelaga, koji Grci zovu još i Sedmoostrvlje (Eftanisia). Najveći i glavni grad je Krf (grč. – Kerkira; engl. – Corfou) sa oko 40.000 stanovnika.

Prema legendi, grad i ostrvo nazvani su po nimfi Kerkiri. Centralnim delom grada dominira trg Esplanada, najveći trg na Balkanskom poluostrvu. Crkva Svetog Spiridona, zaštitnika ostrva, jedna je od znamenitosti Krfa. Ovo sveto zdanje iz 16. veka oslikano je vizantijskim ikonama neproce­njive vrednosti. Posebnu pažnju privlači izložen srebrni sarkofag sveca. Gradska kuća (1663) primer je savršenstva venecijanske kulture, koja je vidljiva i u starom jezgru grada… Krf je i grad festivala. Izdvajaju se festival „Svetlost i zvuci“, Kriket festival i Festival u čast Svetog Spiridona. Manifestacije se održavaju uglavnom u letnjim mesecima, na gradskim ulicama i trgovima.

U ovoj sjajnoj ponudi agencije Big Blue su i hoteli na božanstvenom ostrvu Kefalonija. Iz jednako dobre ponude izdvajamo hotele i studija za koje stranke imaju 30 evra popusta za rezervacije do 30. novembra 2018. Krenimo redom:

ANGELOS STUDIO – 10 noći, 199 evra, najam;

DESPINA STUDIO – 10 noći, 209 evra, najam;

IRILENA HOTEL – 10 noći, 319 evra, noćenje sa doručkom;

Irilena
Irilena
Foto: Promo

CEPHALONIA PALACE – 10 noći, 569 evra, polupansion;

Cephalonia Palace Hotel
Cephalonia Palace Hotel
Foto: Promo

IONIAN SEA HOTEL – 10 noći, 599 evra, all inclusive;

MEDITERRANEE HOTEL – 10 noći, 669 evra, noćenje sa doručkom ili polupansion;

Mediterranee Hotel
Mediterranee Hotel
Foto: Promo

APOLLONION ASTERIAS RESORT – 10 noći, 749 evra, polupansion.

Apollonion Asterias Resort
Apollonion Asterias Resort
Foto: Promo

Pre nego donesete konačnu odluku nije zgoreg da znate i ovo. Kefalonija je najveće ostrvo Jonskog arhipelaga. Veruje se da je ime dobilo na osnovu samog izgleda – „ostrvo s glavom“(grč. kefalo – glava), ali i da je nazvano po mitskom, antičkom heroju Kefalosu.

Najveće mesto na Kefaloniji je Argostoli, nov i moderan gradić sagrađen posle razornog zemljotresa (1953). Sa svojih 8.000 stanovnika, glavni je grad prefekture Kefalonija i Itaka. Na Itaci, četiri kilometra udaljenom legendarnom ostrvcetu je prema predanju rođen Odisej, junak Homerovog epa „Odiseja“.

Hidrološke i geološke specifičnosti ovog podneblja prouzrokovale su pojavu svojevrsnih prirodnih fenomena, koje ovom ostrvu daju posebnu draž. U priobalju, kod mesta Katavotres, postoje velike pukotine u terenu nastale rasedanjem tla pre nekoliko miliona godina. Tone morske vode ulivaju se u ovaj nestvarni prostor stvarajući utisak kao da more ponire.

Jednako uzbudljivo je i jezero Avitos. Prema legendi, ovo „jezero bez dna” budilo je interesovanje ljudi od davnina. Ono što se pouzdano zna jeste da niko do danas nije izmerio njegovu dubinu.

Kunopetra ili „stena koja vibrira“ na poluostrvu Paljuri još je jedan od fenomena Kefalonije. Poznata je po tome što se sve do razornog zemljotresa 1953. godine pomerala, verovatno prenoseći tektonske pokrete unutrašnjih sila Zemlje. Najlepše ostrvske plaže su Makrijalos i Skala, a najpoznatija je Mirtos, za koju mnogi tvrde da je jedna od najlepših na Mediteranu. Na njoj su snimljeni fragmenti filma „Mandolina kapetana Korelija“.

Ukras glavnog grada Argostolija je veliki most sa mnogobrojnim lukovima koji povezuje obale gradske lagune. Turisti ne zaobilaze ni gradski Arheološki muzej sa brojnim eksponatima pronađenim na drevnim ostrvskim lokalitetima. U Etnografskom muzeju može se videti izuzetno bogata kolekcija vizantijskih ikona.

Onima koji prvi put dolaze na Kefaloniju preporučujemo da probaju čuveno vino „Robola“, sir „mizitru“ i kefalonijski med.

Za sva pitanja i informacije, pozovite call centar agencije Big Blue na broj telefona 011 41 41 411 ili posetite najbližu poslovnicu.

Za najaktuelnije ponude, zapratite nas na društvenim mrežama.

Big Blue Facebook Big Blue Instagram Big Blue Twitter

Pročitajte i:

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd