Skip to main content
Epl

VELIKA NOVINA! Apple je kupio Šazam i odmah uveo krupnu promenu koja je oduševila korisnike!

Foto: Profimedia/ilustracija
Za svaku pohvalu!

Apple je upravo potvrdio akviziciju aplikacije za identifikaciju pesama, Shazam.

Povrh svega, tehnološki gigant iz Kupertina najavio je i da će aplikacija biti oslobođena reklama, pa čak i za one korisnike koji je koriste na svojim Android uređajima.

Shazam je jedna od ranih aplikacija koje su postigle uspeh u prodavnici aplikacija i do sada je preuzeta preko milijardu puta.

Aplikacija "sluša" pesmu kada je korisnik pusti, a potom šalje linkove do nje kako biste napokon mogli da otkrijete ko izvodi omiljenu pesmu, a trentuno ne možete da se setite, ili vam se samo sviđe i želite da znate ko je izvodi i kako se zove.

Šazam
Foto: Profimedia

Možda jedan od ključnih razloga za ovu kupovinu, koja sigurno nije bila jeftina, jeste to što Apple mora da održi korak sa konkurencijom - Googleov Pixel smartfon može automatski da prepozna pesmu koja je puštena u njegovoj blizini, i to bez potrebe da korisnik uradi bilo šta.

A sada, kada je Apple kupio Shazam, možemo da očekujemo sličnu integraciju i iPhone i iPad uređaje.

A tu je i najvažniji razlog, novac. Shzam svakoga dana identifikuje preko 20 miliona pesama. Ako Apple može u Shazam rezultatima da pošalje korisnike ka iTunes prodavnici da je kupe, u pitanju bi bila poprilična zarada.

Što s ekorisnika tiče, uklanjanje oglasa je veliki bonus, koji su dobili potpuno besplatno.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd