fbpx
Skip to main content
Nikola Selaković

Povećati izvoz srpske hrane na rusko tržište

Foto: PKS
Šef srpske diplomatije Nikola Selaković posetio je danas Nacionalni paviljon Srbije na Sajmu prehrambene industrije Prodekspo u Moskvi

Ministar je sajam posetio sa predstavnicima izlagača, 11 srpskih kompanija i razgovarao o poslovanju na ruskom tržištu. 

REŠITE SE PROLEĆNOG UMORA: Ovi vitamini i minerali su vam potrebni za blistavu kožu, kosu i nokte!

REŠITE SE PROLEĆNOG UMORA: Ovi vitamini i minerali su vam potrebni za blistavu kožu, kosu i nokte!

STIŽE NOVA POMOĆ DRŽAVE: Pare su spremne, poznato kada će biti isplaćene

STIŽE NOVA POMOĆ DRŽAVE: Pare su spremne, poznato kada će biti isplaćene

VELIKU USPEH: Direktor Telekoma Srbije član Forbsovog poslovnog saveta

VELIKU USPEH: Direktor Telekoma Srbije član Forbsovog poslovnog saveta

- Ove kompanije izvoze više od 50 miliona dolara na zahtevno rusko tržište što je za svako poštovanje, ali velike su mogućnosti da se taj izvoz poveća - rekao je Selaković koji boravi u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Rusiji.

Selaković je pohvalio aktivnosti Privredne komore Srbije koja, kako je istakao, pomaže kompanijama da u teškim vremenima pandemije u Rusiji nađu ozbiljne partnere, zaključe nove poslove, ostvare profit i povećaju izvoz.

- Ministarstvo spoljnih poslova pod čijim okriljem je i ekonomska diplomatija, trudiće se da uloži dodatne napore da se uklone sve prepreke i barijere i pomogne kompanijama u zaključivanju što je moguće više poslova sa ruskim partnerima - poručio je Selaković.

Šef diplomatije je rekao da je posle dugo vremena čuo i o planiranim investicijama srpskih kompanija iz oblasti prehrambene i prerađivačke industrije na rusko tržište - da će naše kompanije početi da otvaraju fabrike i postrojenja u Rusiji, što će podržati na svaki način.

Nikola Selaković
Nikola Selaković
Foto: PKS

Direktor Sektora marketinga i edukacije Privredne komore Srbije (PKS) Marko Obradović objašnjava da je Prodekspo sajam na kome srpske kompanije tradicionalno prave odlične ugovore i dobre poslove.  -

- Interesovanje je veliko. Ovo je četvrti dan sajma, imamo odlične razgovore, kompanije su veoma zadovoljne kontaktima koji su uspostavljeni - rekao je Obradović.

Uz zahvalnost ministru Selakoviću na poseti, ali i na ukupnoj pomoći i podršci koju država pruža internacionalizaciji biznisa domaćih kompanija, Obradović je ministru u ime PKS, uručio plaketu za aktivnosti na unapređenju privrede. 

Da je intersovanje ruskog tržišta za srpskim prehrambenim proizvodima veliko, potvrđuju i predstavnici kompanija koje, u organizaciji PKS i Razvojne agencije Srbije, predstavljaju svoju ponudu na sajmu u Moskvi. Iz kompanije Karneks poručuju da su već uspostavili važne kontakte sa potencijalnim partnerima.

- Realizaciju tih poslova očekujemo u narednom periodu - rekla je Olivera Papistijević, direktorka marketinga u toj kompaniji.

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
18 Beograd