fbpx
Skip to main content
PEKAR

Veliko pitanje pred Srbijom! Da li će se ukinuti uredba o zaštiti CENE HLEBA?

Foto: Profimedia/ilustracija
Ova uredba je jedina preostala kojom se u Srbiji reguliše cena nekog proizvoda

Ministar trgovine Rasim Ljajić izjavio je da će država u nekom trenutku morati da ukine uredbu o zaštiti cene hleba od brašna Tip 500.

- U nekoliko navrata smo dobili preporuku Evropske komisije da i tu uredbu ukinemo - rekao je Ljajić i objasnio da je ta uredba jedina preostala uredba kojom se u Srbiji reguliše cena nekog proizvoda.

SRBIJA IMA NAJLEPŠU REKU U EVROPI: Ovo je jedan od naših najvećih turističkih potencijala

GRADIĆ U NEMAČKOJ VAS ZOVE: Ima posla, trebaju nam ljudi

Ljajić objašnjava da država uredbom o ceni hleba štiti one najsiromašnije, ali i da se ona kosi sa principima slobodnog funkcionisanja tržišta i da ćemo, u nekom trenutku, morati da je ukinemo.

Rasim Ljajić
Foto: Profimedia

- Razvoj ekonomije je, ipak, najbolja socijalna politika - ocenjuje ministar, govoreći o tome na koje načine Vlada može da smanji nivo siromaštva u državi.

Na pitanje da li i dalje postoji ideja u Vladi da se izrade socijalne karte za najsiromašnije građane, Ljajić je objasnio da je za izradu socijalnih karata potrebno oko 30 miliona evra, a da su rezultati koji bi se time dobili "pod znakom pitanja“.

Hleb
Foto: Profimedia

- Najbolja socijalna politika su jaka ekonomija i zapošljavanje ljudi. To je ono što trajno rešava problem siromaštva - rekao je ministar.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
5 Beograd