fbpx
Skip to main content
lekovi

Vest nad kojom se treba zamisliti: Lekovi za kancer vinuli neto dobit američke firme za 50 odsto

Foto: Profimedia
Dobra vest za multinacionalnu kompaniju

Američka multinacionalna farmaceutska korporacija Fajzer izvestila je danas o skoku profita u drugom kvartalu, ističući rast u njenim sektorima onkoloških i anti-inflamatornih lekova, mada su prihodi pali više nego što se očekivalo.

I to je moguće: Evo kako zaraditi 500 evra PO SMENI od jedne DEČIJE IGRE U PESKU?!

Hrvatska odredila PAPRENU TAKSU na uvoz našeg voća i povrća: Srbija uzvraća KONTRAMERAMA

lekovi
Foto: Profimedia

Neto zarada Fajzera, u kvartalu završenom 2. jula, dostigla je 3,1 milijardu dolara, što je za 50 posto više nego u istom periodu 2016. godine, prenosi agencija AFP.

Na ovaj procenat rasta dobiti je, medutim, uticala i činjenica da je u drugom kvartalu prošle godine došlo do pada vrednosti kapitala kompanije za 816 miliona dolara.

Prihodi Fajzera su potonuli u posmatranom tromesečju za dva procenta na 12,9 milijardi dolara, delom zbog nepovoljnih deviznih kurseva.

Fajzer je istakao u izveštaju solidan rast prodaje onkoloških lekova, poput Ibransa i Ikstandija, kao i medikamenta Ikseljanz protiv upala i antikouagulansa Elikvisa.

Kompanija je povećala prognozu prilagođene dobiti za 2017. godini na raspon od 2,54 do 2,60 dolara po akciji, u odnosu na prethodno procenjeni raspon od 2,50 do 2,60 dolara po akciji. Akcije Fajzera, koji je u Dau DŽons indeksnoj korpi, porasle su za 0,7 posto na 33,39 dolara.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Mist
0 Beograd