fbpx
Skip to main content
Mladi ljudi na poslu

VLADA SRBIJE POMAŽE PREDUZETNIŠTVO: Za mlade preduzetnike 220 miliona, a za OVU GRUPU dodatnih 100 MILIONA

Foto: Profimedia
Posebnom uredbom koja je usvojena danas uređena je podrška ženama u inovacionom preduzetništvu

Vlada Srbije usvojila je danas uredbu o otvaranju regionalnih inovacionih startap centara i za mlade preduzetnike izdvojila 220 miliona dinara, a posebnom uredbom za žene preduzetnice izdvojeno je 100 miliona dinara za 2019. godinu.

Na pomolu PRIVATIZACIJA LUKE NOVI SAD: Stigla ponuda iz Emirata

Na pomolu PRIVATIZACIJA LUKE NOVI SAD: Stigla ponuda iz Emirata

Na današnjoj sednici je usvojena i Uredba o utvrđivanju Progama za promociju i popularizaciju inovacija i inovacionog preduzetništva za 2019. godinu, a kako se navodi u saopštenju, to će doprineti da građani, a posebno mladi razmišljaju na preduzetnički način.

- Namera je da se informiše javnost, univerzitetska, akademska, naučno-istraživača i poslovna zajednica, a pre svega mladi o sistemskim merama koje sprovodi Vlada Srbije - navodi se u saopštenju.

Posebnom uredbom koja je usvojena danas uređena je podrška ženama u inovacionom preduzetništvu, a navodi se da je neohodno promeniti poslovni ambijent i obezbediti da žene u većoj meri budu osnivači, vlasnici ili deoničari privrednih subjekata.

Usvojena su tri zaključka o saradnji Srbije i Tunisa u oblastima obrazovanja, nauke, kulture, omladine i sporta za 2019, 2020. i 2021. godinu.

Rusi grade nuklearku nedaleko od Srbije: Oglasio se Medvedev tim povodom

Rusi grade nuklearku nedaleko od Srbije: Oglasio se Medvedev tim povodom

Takođe je usvojen i zaključak o utvrđivanju osnove za zaključivanje Memoranduma o razumevanju u oblasti rada i socijalne zaštite između resornih ministarstava dve zemlje, navodi se u saopštenju Vlade.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
26 Beograd