fbpx
Skip to main content
Fabrika

U Vladičinom Hanu plate zbog Teklasa povećane sa 245 na 444 evra: Predsednik Vučić najavio nove infrastrukturne projekte

Foto: Profimedia
Predsednik najvio da će se uskoro raditi i fekalna i kišna kanalizacija u vrednosti od 20 miliona evra, zatim vodosnabdevanje u dve faze,

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetioje danas novi pogon turske kompanije Teklas automotiv, koja se bavi priozvodnjom sistema za cirkulaciju tečnosti niskog pritiska za renomirane automobilske marke folksvagen, audi, škoda i volvo.

PARE SAMO STIŽU: Kreće drugi krug isplata državne pomoći, ako spadate u ovu grupu dobićete 30.900 dinara

PARE SAMO STIŽU: Kreće drugi krug isplata državne pomoći, ako spadate u ovu grupu dobićete 30.900 dinara

"IGRANJE" S LISTOM ŽELJA OSMAKE KOŠTALO UPISA: Ove godine teže upisati srednju školu u drugom nego u prvom krugu

"IGRANJE" S LISTOM ŽELJA OSMAKE KOŠTALO UPISA: Ove godine teže upisati srednju školu u drugom nego u prvom krugu

PRODUŽEN KONKURS ZA ZAMENU STOLARIJE: Građani "osuđeni" da čekaju firme da se jave lokalnim samoupravama

PRODUŽEN KONKURS ZA ZAMENU STOLARIJE: Građani "osuđeni" da čekaju firme da se jave lokalnim samoupravama

Vučić je tokom obraćanja okupljenim građanima i radnicima rekao da su zahvaljujući Teklasu prosečne plate u Vladičinom Hanu u prethodnom periodu povećane za 81 odsto, sa 245 na 444 evra.

- Kada smo krenuli da radimo u Vladičnom Hanu malo ko je verovao da ćemo uspeti da uradimo nesto, prvo da obnovimo vrtić, školu Branko Radičević i da dovedemo Teklas. I tada su nas napadali, a zahvaljujući Teklasu imamo povećanje u Vladičinom Hanu sa 245 na 444 evra za samo devet godina, što je povećanje od 81 odsto - naveo je Vučić.

Kaže da će se uskoro raditi i fekalna i kišna kanalizacija u vrednosti od 20 miliona evra, zatim vodosnabdevanje u dve faze, od čega prvo iz Jelašničke reke da se napravi nova akumulacija, kako u Vladičinom Hanu ne bi imali problema sa vodom.

Predsednik je najavio da će biti napravljena i petlja na autoputu između Vladičinog Hana i Vranjske Banje, kako bi građani lakše mogli silaze sa autoputa kada idu u Vladičin Han.

- Radimo i na lokalnim putevima, hoćemo da ih obnovimo da se sijaju, a ne da bude bezbroj rupa. Beskrajno sam vam zahvalan na podršci - da pokušamo da sacucvamo ljude da ostanu na svojim ognjštima na jugu Srbije. Borićemo se da gradimo Vladčin Han još brže i više nego do sada - poručio je Vučić.

Predsednik je posle obraćanja okupljenim građanima orišao na sastanak sa predstavnicima kompanije, nakon čega će obići pogon i obratiti se medijima.

Aleksandar Vučić
Tanjug/Zoran Žestić

 

Dve godine nakon pokretanja proizvodnje izgrađena još jedna hala

Teklas je proizvodnju u Vladičinom Hanu pokrenuo 2016. godine kada je iz stečaja kupila bivšu indsutriju nameštaja Sloga i investirala 11,35 miliona evra u pokretanje sopstvene proizvodnje sa 450 radnika.

Dve godine kasnije, 2018. Teklas je izradio još jednu proizvodnu halu i u fabrici sada ukupno radi oko 1.300 ljudi, a u planu je da bude zaposleno još 70 u novom pogodnu.

Obilasku prisustvuju generalni direktor turske kompanije Nebi Anil, ministarka privrede Anđelka Atanasković, ministarka za rad Darija Kisić Tepavčević, ambasador Turske Hami Askoj i drugi.

Kompanija Teklas je osnovana 1971. godine, kada je otvorena prva fabrika za delove od ekstrudirane gume i delove od brizgane plastike.

Teklas je globalni dobavljač koji dizajnira, razvija i proizvodi sisteme za cirkulaciju tečnosti i sisteme brisača za velike proizvođače u automobilskoj industriji.

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
15 Beograd