fbpx
Skip to main content
put

Vozači, budite BEZ BRIGE: U Grčkoj vam VAŽI potvrda o saobraćajnoj dozvoli

Foto: Profimedia
Bugari se još ne oglašavaju

Ko je dobio potvrdu o saobraćajnoj dozvoli, a planira putovanje u Grčku na odmor, nema razloga za brigu – kod Grka, za razliku od Mađara, taj papir važi,a ni Makedonci ne prave problem.

- Pre nekoliko dana dobili smo obaveštenje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Makedonije da u ovoj zemlji, pri ulasku i tokom putovanja kroz zemlju, u slučaju da ih zaustavi policija turisti neće imati problema sa potvrdom o saobraćajnoj dozvoli – navodi portal Grčkainfo, koji prati sva aktuelna pre svega turistička dešavanja u Grčkoj.

Slobodno vozite

Sajt daje na uvid i mejl dobijen sa graničnog prelaza Evzoni, u kojem se ističe da je policija na grčkim graničnim prelazima upućena o postojanju potvrda:

- Obaveštavamo vas da u skladu sa dopisom koji smo dobili od naših nadležnih službi, a u vezi sa potvrdom o produženju saobraćajnih dozvola srpskih građana izdatih od policijskih organa Srbije, da potvrde važe i da srpski građani sa njima mogu ući u našu državu bez ikakvih problema – piše u dopisu koji su uputili Grci.

Granica
Foto: Profimedia/ilustracija

Portal dalje objašnjava da bi isto trebalo da se odnosi i na kontrole saobraćajne policije prilikom vožnje automobila kroz Grčku, kao i na ostale prelaze sa Grčkom, jer je dopis poslat na nivou svih nadležnih službi.

Bugari se ne oglašavaju

Zahtev o obaveštenju Grčkainfo uputio je i bugarskim službenicima, međutim, odgovor još nije stogao.

Podsetimo, u Srbiju je doneta odluka o produženja roka trajanja saobraćajnih dozvola sa sedam na devet godina, a MUP Srbije izdaje besplatne potvrde kojima se dokazuje da je rok važenja saobraćajne dozvole produžen na dve godine od datuma isteka važenja na smaoj dozvoli.

 

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
0 Beograd