Skip to main content
Gužva na auto-putu

VOZAČI, STIGLA KONAČNA ODLUKA: Poznato da li će se PUTARINE POVEĆATI!

Foto: Profimedia/ilustracija
V.d. direktora JP "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak izjavio je da će zatražiti od Vlade da se cene putarina povećaju za 10 odsto i da se uvede naplata putarina na magistralnim putevima

- Povećanje cene putarine nije u planu i o toj temi nije bilo reči - saopšteno je iz resornog ministarstva.

BRIŠU SE TELEFONSKE GRANICE: Poznato kada se UKIDA ROMING za SRBIJU!

- Odluku o putarini donosi Vlada Republike Srbije, ministarstvo finansija, resorno ministarstvo. Nismo još dobili čak ni zvaničan predlog. Postoje različite želje JKP "Puteva Srbije" u tom smislu. Videćemo. Apsolutno nije bila tema da do kraja ove godine pričamo o visini putarine ili da je povećavamo - naglasili su iz resornog ministarstva.

Napomenuto je da će se početkom sledeće godine krenuti sa radom na reformisanju puteva Srbije i da će jedna od tema biti korišćenje regionalnih puteva, istakavši opet da izmene u cenama putarina nisu u planu.

Auto-put u Nemačkoj
Foto: Profimedia/ilustracija

Kada je reč o plaćanju putarina na magistralnim putevima, bilo je, prema rečima, dosta pritužbi samih građana koji koriste regionalne puteve.

Kineski gigant odustao od Srbije? Novi ogranak se otvara u Belgiji

- Nije Srbija samo autoput već i regionalni putevi. Ti teški kamioni koji izbegavaju autoput i neće da plaćaju putarinu na autoputu već idu na regionalne, oštećuju te puteve. Bilo je dosta govora o tome, ali odluku još nismo doneli. Mi pre svega hoćemo da vidimo analizu - rečeno je u Ministarstvu saobraćaja i infrastrukture.

Naglašeno je da najveći broj kamiona koji koriste regionalne puteve predstavlja domaće prevoznike, kao i da će promena u sistemu naplate putarina zavisiti od Vlade.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
28 Beograd