fbpx
Skip to main content
Vučić

VUČIĆ: Kod nas se pojavila filozofija DIPLOME, a izgubila filozofija RADA!

Foto: Srbija Danas
Za nas ne postoji ništa značajnije od obrazovanja, poručio je danas premijer Aleksandar Vučić na skupu u Privrednoj komori posvećenom dualnom obrazovanju

- Kod nas se pojavila filozofija diplome, a izgubila filozofija rada - primetio je premijer i kao tri problema u smislu uvođenja dualnog obrazovanja koje će omogućiti zaposlenje, pomenuo nedostajuići pravni okvir, nezainteresovanost domaćih privrednih subjekata i neprilagođenost ljudi ali i tržišta.

MAKAR PLATIO GLAVOM, SVE ĆU IH NAUČITI PAMETI: Šta će duge cevi po srpskim selima?!

Kako je rekao, naše opredeljenje jeste da budemo u EU ali i odlučimo kojem delu želimo i hoćemo da pripadamo.

- Da li želimo da idemo tamo da molimo za novac za fondove ili bismo da pripadamo onom delu koji će uvek da pronalazi izlaz iz svake krize u promenama u sebi u velikom radu, inovacijama i naučno tehnološkom razvoju - upitao je premijer i poručio da ćemo upravo zbog toga da izdvajamo sve više i više novca u inovativne tehnologije, u nauku u digitalnu Srbiju.

OVO JE NAJPLAĆENIJE ZANIMANJE U SRBIJI: Besplatna škola za PROGRAMERE!

Vučić
Foto: Srbija Danas

Sa Švajcarcima vodimo taj projekat, naveo je premijer i dodao da je ta zemlja dala milion franaka za tehnološki park u Beogradu, a da je Srbija izdvojila i 20 puta više da investira u taj sektor.

Izneo je podatak da Švajcarska svake godine ulaže 20 milijardi evra u inostranstvu samo u istraživanje i još 14 milijardi što je na nivouz ukupnog BDP Srbije.

15 ANALITIČARA ZANEMELO NAKON REZULTATA: Rusija BRILJIRALA u ekonomiji u inat svim prognozama!

Premijer je, poručivši da će Srbija u naredne tri godine Srbija imati rest od 3,5 do 4 odsto, ocenio da to neće biti održivo ukoliko ne reformišemo obrazovanje.

Švajcarski sekretar: Prilagoditi obrazovni sistem istoriji i kulturi

Nezaposlenost mladih u Evropi je manja u zemljama koje imaju sistem dualnog obrazovanja, istakao je danas u Beogradu Mauro Del Ambrođio, državni sekretar za obrazovanje, nauku i inovacije Švajcarske.

19 RADNIH MESTA ČEKA NA VAS: Raspisan konkurs za jedan od NAJPOŽELJNIJIH poslova u državnoj službi

Vučić
Foto: Tanjug

On je, na otvaranju konferencije „Dualno obrazovanje u funkciji efikasnijeg tržišta rada" u Privrednoj komori Srbije (PKS), kazao da je u Švajcarskoj Ustavom predviđeno da akademski put i stručno obrazovanje imaju istu vrednost.

TRAŽITE POSAO, A NISTE PROGRAMER: Ako OVO umete da radite, ODMAH ćete pronaći posao u Srbiji

On je, na otvaranju konferencije „Dualno obrazovanje u funkciji efikasnijeg tržišta rada" u Privrednoj komori Srbije (PKS), kazao da je u Švajcarskoj Ustavom predviđeno da akademski put i stručno obrazovanje imaju istu vrednost.

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
22 Beograd