Skip to main content
vucic

Vučić posle razgovora sa Sijem: Veliki kineski investitori poštuju Srbiju jer je suverena i nezavisna zemlja

Tanjug/​Dragan Kujundžić
Predsednik je najavio brojne investicije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kineski predsednik Si Ðinping istakli su danas u Pekingu značaj saradnje dve zemlje u okviru incijative "Jedan pojas, jedan put". Si je istakao značaj saradnje dve zemlje u okolnostima, kako je rekao, dubokih i složenih promena u svetu, a predsednik Vučić je konstatovao da Srbija već ubire mnoge plodove saradnje u okviru kineske Inicijative. Predsednik Srbije je rekao da je predsednik Kine dobio poziv da poseti Srbiju, i poručio mu je da narod Srbije želi da ga vidi uvek. 

- Sutra ćemo sedeti sa najmoćnijim kineskim kompanijama, a neke od njih će doći u našu zemlju. Zadovoljni su činjenicom da je Srbija najbrže rastuća zemlja u ovom delu Evrope. Ši je emotivno govorio o Železari, te da je dirnut posvećenosti njenih radnika - kaže Vučić. 

Danas, kaže, Železara je jedan od najvećih izvoznika u Srbiji.  Predsednik ističe da je ovo bio jedan od najvažnijih sastanaka.

- Danas imamo Železaru i RTB Bor, Linglong u Zrenjaninu, razgovore o industrijskoj zoni. Sutra razgovaramo o najvećoj petrohemijskoj kompaniji u svetu. Oni poštuju što čuvamo prijateljstvo sa Kinom i to što je Srbija suverena zemlja - kaže Vučić.

- Mi danas imamo kompaniju koja če biti jedan od najvećih izvoznika. Ono o čemu još razgovaramo i što je važno jeste dodatna tehnološko unapređenje, za inovativne tehnologije, za veštačku inteligentciju. Voleli bi da budemo u mestu gde će se razvijati najveće tehnologije. Da sačuvamo ljude koji će ostati da rade u Srbiji - rekao je Vučić.

Kako je rekao, misli da Srbija svakako najviše od svih zemalja ima projekte iz NRK.

vucic
Tanjug/​Dragan Kujundžić

- Pričamo o velikim stvarimo i o brojnim investitorima. Sutra pričamo sa najvećom petrohemijskom kompanijom u svetu. Oni poštuju Srbiju jer je nezavisna i suverena zemlja koja sama donosi svoje odluke - rekao je Vučić.

Oni su opredeljeni da što više dece uči srpski jezik, a to ćemo i mi da radimo. Hoćemo ekonomski da pobeđujemo. Toliko ideja imamo u svakoj oblasti. Preošao sam kroz svaki projekat, kroz svaki sporazum. Od svih železnica, puteva i komapnija o kojima govorimo u vezi sa njihovim dolaskom.

-Velika je čast imati svake godine bilateralni susret i ponosan sam našu Srbiju koja je to postigla - rekao je Vučić.

Ši je danas rekao da je odnos nas dvojice je odnos ljudi koji imaju naviše porverenja jedan u drugog.

- Ne znam da li znate koliki je značaj zvanične potvrde kineskog predsednika da će doći u Srbiju. Sve kineske kompanije daće sve od sebe da pokažu svom predsedniku rezultate u Srbiji! - kaže Vučić.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd