fbpx
Skip to main content
Minsk

ZA PONOS: Srbija među osnivačima "Grupe za podršku Putu svile"

Foto: Profimedia
Lepe vesti iz Minska

Delegacija Narodne skupštine pri Parlamentarnoj skupštini OEBS-a je jedan od osnivača "Grupe za podršku Putu svile", koja je danas formirana u Minsku, saopštila je Skupština Srbije. Ovu neformalnu grupu osnovalo je 17 država i to Albanija, Azerbejdžan, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Gruzija, Kirgistan, Crna Gora, Rumunija, Srbija, Tadžikistan, Turkmenistan, Turska, Španija, Švajcarska, Uzbekistan i Ukrajina. 

Stiže novac u Požegu! EU izdvojila 74.000 evra za rekonstrukciju mosta!

Sigurno niste očekivali ovakav redosled: Ovo su najskuplje zemlje za život

OEBS
Foto: Profimedia

U Minsku se od 5. do 9. jula održava 26. redovno godišnje zasedanje Parlamentarne skupštine OEBS-a, na kome učestvuje i delegacija Narodne skupštine Srbije. U okviru PS OEBS formirana je "Grupa za podršku Putu svile" na inicijativu potpredsednika PS OEBS Azaja Gulijeva iz Azerbejdžana.

Grupa ima za cilj podršku daljem razvoju zajedničke ekonomske saradnje, promovisanja ekonomskih i trgovinskih veza, razvoju multimodalnih trasportnih koridora, kao i slobodnom protoku ljudi, roba, usluga i kapitala. 

Malo Crniće, a velika muka: Ovo je opština sa najnižim ličnim dohotkom u Srbiji!

Put svile
Foto: Profimedia/ilustracija

Govoreći na osnivačkom skupu, šef delegacije Narodne skupštine Stefana Miladinović je istakla da Srbija aktivno učestvuje u procesu saradnje Kine i 16 država centralne i istočne Evrope i ocenila da su potencijali za saradnju veliki, te da će najveću korist od realizacije brojnih projekata imati građani država na Putu svile.

U ime srpske delegacije, Statut grupe su potpisale šef delegacije Narodne skupštine pri PS OEBS Stefana Miladinović i član delegacije Dušica Stojković. Na godišnjem zasedanju PS OEBS učestvuju šef delegacije Strefana Miladinović i članovi delegacije Dušica Stojković, Meho Omerović i Milimir Vujadinović. 

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
6 Beograd