fbpx
Skip to main content
radnik sa šefom u fabrici

Zadovoljni radnici prekinuli štrajk u Gorenju, povećane plate za 3.000 dinara

Foto: Profimedia
Radnici i menadžment fabrike rashladnih uređaja Gorenje Valjevo postigli su dogovor o povećanju zarada za 3.000 dinara.

Reč je o povećanju za sve radnike u proizvodnji i za one koji su direktno vezani za proizvodnju, kao i o povećanju iznosa za topli obrok za 1.000 dinara, dok će ostali zaposleni dobiti povećanje plata od 1.000 dinara za topli obrok.

Radnici Gorenja su prvobitno tražili povećanje plata za 5.000 dinara, a ponuđeno im je 3.000 dinara za jul s obzirom na otežane uslove rada. 

Kako navode izvori internet novina Kolubarske.rs, dogovor je relativno brzo postignut uz obostrano razumevanje, a potpisali su ga jedan od direktora Gorenja Simon Kumer i predstavnik Sindikata fabrike rashladnih uređaja Slobodan Stanojlović. 

Ana Brnabić spremna da razmotri kakve su mogućnosti za povećanje plata i penzija

ISPOVEST prodavačiče iz Srbije: TERALI su me da LAŽEM da je roba ORIGINAL!

Fabrika
Foto: Profimedia

Dodaje se kako su se "potpisnici sporazuma dogovorili da uspostave socijalni dijalog u cilju rešavanja pitanja od interesa za sve učesnike i potpunog, blagovremnog, pravilnog i sveobuhvatnog rešavanja svih prava, obaveza i odgovornosti zaposlenih kod poslodavca". 

Pored povećanja zarada, prema ranijem dogovoru, svim radnicima u proizvodnji biće isplaćena jednokratna naknada od 3.000 dinara za otežane uslove rada, koju će primiti uz julsku zaradu. 

Radnici su na današnjim pregovorima insistirali da povećanje zarada u istom iznosu dobiju svi zaposleni u proizvodnji, njih 965, a ne da to povećanje bude različito u zavisnosti od visine primanja, kako je to menadžment predložio u petak. 

Radnici su na današnjim pregovorima prihvatili ponudu menadžmenta da za topli obrok dobiju po 1.000 dinara više i to svi zaposleni, tako da će umesto dosadašnjih 1.300 dinara za topli obrok biti isplaćeno 2.376 dinara. 

Gorenje u Valjevu posluje deset godina i za to vreme proizvedeno je pet miliona frižidera i zamrzivača namenjem prvenstveno inostranom tržištu.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Fog
-2 Beograd