fbpx
Skip to main content
banka

ČUĆE SE GLAS SVAKOG GRAĐANINA! Stigla nova pravila: Svi mogu da se ŽALE NA BANKU i to VEOMA JEDNOSTAVNO!

Foto: Profimedia
Sve banke u Srbiji moraće od danas na svojim internet prezentacijama da omoguće klijentima da podnose prigovore, kao i da jasno postave obaveštenje sa informacijama o postupku zaštite prava korisnika

Banke će već na naslovnoj stranici svog sajta morati da omoguće podnošenje prigovora, kažu u Narodnoj banci Srbije.

- Utvrđena je obaveza finansijske institucije da omogući podnošenje prigovora preko svoje internet prezentacije, i to već na njenoj naslovnoj stranici, kao i da u delu svoje internet prezentacije koji se odnosi na prigovore postavi obaveštenje sa opštim informacijama o postupku zaštite prava korisnika - rečeno je u Narodnoj banci Srbije.

Ko će Bregzit najskuplje da plati? Nemci u strahu: 10.000 hiljada zaposlenih na klimavim nogama

Takođe, ako je ugovor zaključen "na daljinu", na primer, korišćenjem mobilnog bankarstva, preko mobilnog telefona, banke i druge finansijske institucije imaju obavezu da omoguće podnošenje prigovora na isti način, preko mobilne aplikacije.

Narodna banka Srbije
Foto: Srbija Danas

- Te institucije će ubuduće biti dužne da u svakom pojedinačnom slučaju izdaju potvrdu o prijemu prigovora, umesto samo po izričitom zahtevu podnosioca prigovora, što je do sada bio slučaj - objašnjavaju u NBS.

Time se, kažu, klijentima olakšava eventualno dokazivanje ako žele da nastave postupak podnošenjem pritužbe NBS-u ili pred sudom.

GRAD KRUŠEVAC POTPISAO MEMORANDUM: Do 2022. dva postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda

U Narodnoj banci dodaju da je privredi i građanima omogućeno i jednostavnije podnošenje pritužbe jer je precizno navedeno šta pritužba Centralnoj banci treba da sadrži.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
24 Beograd