fbpx
Skip to main content
Telekom Srbija

Završen treći ciklus mts startap ubrzanja! Telekom Srbija osnažuje i pokreće IT preduzetnike

Foto: Promo
Timovi "Tenderly" i "Shtreber" koji razvijaju proizvode u oblastima blockchain-a i obrazovanja dobili su u okviru trećeg ciklusa programa mts startap ubrzanje novčani podsticaj u ukupnom iznosu od 20.000 evra za dalji razvoj svojih digitalnih proizvoda.

Ova dva tima su prema oceni petočlanog žirija pokazali najviše spremnosti da u narednom periodu uspešno izgrade svoje poslovno rešenje i plasiraju ga na tržište. Mts svoj program podrške startapovima sprovodi u saradnji sa Startap akademijom - najprestižnijim edukativnim programom u oblasti tehnološkog preduzetništva u regionu.

Pored novčanog podsticaja kompanija pobedničkim timovima obezbeđuje i dodatno mentorsko savetovanje, besplatne servise i podršku prilikom izlaska na tržišta regiona na kojima je prisutna.  

Tim "Tenderly" razvija platformu koja služi za praćenje pametnih ugovora na blockchainu dok je tim "Shtreber" napravio platformu za učenje školskog gradiva za osnovce koja ubrzava proces učenja putem interaktivne igre. 

- Tehnološko preduzetništvo već izvesno vreme na globalnom nivou uspostavlja dinamiku i pravac društvenog i ekonomskog napretka. Iskustvo stečeno saradnjom sa akterima startap ekosistema ukazalo nam je na neophodnost da se preduzetnicima sa inovativnom poslovnom idejom na samom početku pruži podrška šire zajednice kako bi se povećale šanse za njihov uspeh. Telekom Srbija nastoji da na ovaj način utiče na jačanje njihovih izgleda da u kratkom roku razviju svoj proizvod koji će biti konkurentan najpre na regionalnom, a potom i na svetskom tržištu. Svaka tako stvorena dodatna vrednost pozitivno utiče i na podizanje vrednosti same zajednice - izjavila je šef Službe za digitalne inovacije i aplikacije Telekoma Srbija Mila Milenković.  

Telekom Srbija
Predstavnica tima "Shtreber" i Mila Milenković
Foto: Promo

Startap akademija je program organizacije Startit koja je već jednu deceniju posvećena razvoju startap ekosistema i IT industrije u Srbiji kroz organizaciji edukativnih programa, stručnih konferencija, meet up-ova i drugih stručnih događaja.

- Startap akademija je jedan od naših najstarijih i najvažnijih projekata i zadovoljstvo je pratiti razvoj srpskog startap ekosistema kroz timove koji su iz godine u godinu sve bolji. Smatramo da su preduzetnički način razmišljanja i znanje o biznisu od ključnog značaja za naše ljude koji pokreću tehnološke startape i trudimo se da im na tom putu pomognemo ne samo kroz deljenje znanja i edukaciju već i kroz duboku mentorsku podršku u čemu imamo nesebičnu pomoć Telekoma Srbija i Google Launchpada - izjavio je suosnivač Startita i programski direktor Startap akademije Vukašin Stojkov.  

Telekom Srbija
Prezentacija tima "Tenderly"
Foto: Promo

Doprinos organizacije Startit i Startap akademije razvoju zajednice tehnoloških preduzetnika u Srbiji prepoznala je 2018. godine i američka kompanija Google ostvarivanjem partnerske saradnje kroz svoj Google Developers Launchpad program.

Mts startap ubrzanje je program namenjen tehnološkim preduzetnicima u ranoj fazi razvoja njihove poslovne ideje. Program je deo šire inicijative pod nazivom "Pokrećemo pokretače" kojom kompanija nastoji da osnaži pojedince i organizacije da u svom okruženju pokreću pozitivne promene motivišući i druge da to čine.     

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
17 Beograd