fbpx
Skip to main content
Dunav

Završeni 53. Mokranjčevi dani: "Dunav osiguranju" uručeno vredno priznanje!

Tanjug/Zoran Žestić
Ova kompanija već 15 godina podržava manifestaciju u čast srpskog kompozitora

Manifestacija "Mokranjčevi dani", koja se održava u čast jednog od najpoznatijih srpskih kompozitora Stevana Stojanovića Mokranjca, završena je u petak uveče izvođenjem "Karmina Burane" Karla Orfa i dodelom priznanja. Na svečanosti povodom završetka 53. "Mokranjčevih dana", najstarijeg muzičkog festivala u Srbiji, priznanje je odato i kompaniji "Dunav osiguranje", koja duže od petnaest godina podržava tu kulturnu manifestaciju.

U ime Kompanije, direktor Glavne filijale "Dunav osiguranje" u Zaječaru Branimir Jovanović istakao je posvećenost "Dunav osiguranja", kao društveno odgovorne kompanije, u negovanju kulturne baštine.

- Mokranjčevi dani oslikavaju stvaralaštvo i delo našeg najpoznatijeg kompozitora Stevana Mokranjca, ali ujedno predstavljaju i negovanje kulture ovog kraja i šire. Otuda je i kompanija ''Dunav'' prepoznala značaj te manifestacije i aktivno je uključena u njeno organizovanje skoro dve decenije -  istakao je Jovanović.

Dunav
Tanjug/Zoran Žestić

On je zahvalio organizatorima manifestacije i Domu kulture Negotin na uručenom priznanju i izrazio nadu da će se ta uspešna saradnja nastaviti i u godinama koje dolaze.

Direktor Doma kulture Negotin Vladimir Radić kaže da su "Mokranjčevi dani" svečani trenuci za Negotin i izrazio zadovoljstvo što je i ove godine sedmodnevni program bio sjajan.

- Večeras je posebno svečan trenutak jer su se skupili svi prijatelji manifestacije i mi smo se najzaslužnijim prijateljima zahvalili dodelom priznanja. Među njima je i ''Dunav osiguranje'' s kojim već decenijama sarađujemo na obostrano zadovoljstvo - rekao je Radić.

Ističe da "Dunav" pomaže organizaciju manifestacije isto onoliko koliko se Dom kulture Negotin trudi da afirmiše "Dunav osiguranje".

Dunav
Tanjug/Zoran Žestić

- Nadam se da će tako biti i ubuduće, jer se na dobrim iskustvima gradi budućnost, a mislim da to definitivno u našim odnosima stoji - naglasio je Radić i zahvalio svim prijateljima na organizaciji ovogodišnje manifestacije.

Tokom sedmodnevnog trajanja manifestacije posetioci i ljubitelji klasične muzike mogli su da uživaju u brojnim koncertima, afirmisanih i neafirmisanih izvođača, ali i u besedama, izložbama, seminarima, panelima o Mokranjcu i značaju klasične muzike.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Slaba kiša
5 Beograd