fbpx
Skip to main content
Posao

DEFICIT RADNIKA, A ODLIČNA PLATA: Sa ovom srednjom školom posao se nalazi kao od šale

Foto: Profimedia
Sanjate da se bavite poslom koji volite, a da uspevate da zarađujete sasvim dovoljno novca da lagodno živite...

A onda sagledate realno celokupnu situaciju, te porazgovarate sa roditeljima ili prijateljima, a oni pokušaju da vas ubede da to, ipak nije moguće.

Razumljivo, naravno, jer ne znaju da u Srbiji postoji srednja medicinska i IT gimnazijaManje - više smo svi navikli na srednje škole, koje nude gotovo iste programe i gotovo istovetne obrazovne profile, ali ova srednja škola je posve drugačije.

PO ČEMU SE SREDNJA MEDICINSKA I IT GIMNAZIJA RAZLIKUJE OD DRUGIH ŠKOLA?

S obzirom na to da se trudi ideje svakog polaznika da pretvori u stvarnost, te da učenicima omogući maksimum da izvuku iz školovanja, jasno je zbog čega srednja medicinska i IT gimnazija u Kragujevcu može na sve zahteve zainteresovanih da odgovori na najbolji mogući način.

Ali to nije sve, jer ova škola ima ima i izdvojeno odeljenje u Beogradu  i izdvojeno odeljenje u Novom Pazaru, tako da stanovnici tih gradova takođe mogu pohađati jedan od dostupnih programa. Još se ova škola razlikuje u odnosu na druge i po tome što nudi zainteresovanima kako redovno školovanje za mnogobrojne obrazovne profile, tako isto i stručno osposobljavanje, ali i specijalizovane programe dokvalifikacije ili prekvalifikacije, te  vanredno školovanje.

A posebna atrakcija su obrazovni profili, za koje je srednja medicinska i IT gimnazija sertifikovana. Naime, ova obrazovna institucija poseduje sve relevantne dozvole za sprovođenje izabranog tipa edukacije u okviru obrazovnog profila šumarski tehničar, tehničar drumskog saobraćaja i farmaceutski tehničar, te vozač motornih vozila, kao i geodetski tehničar - geometar.

ljudi
Foto: Profimedia/ilustracija

Sem toga, apsolutno svako ko ispunjava tačno propisane zahteve može da stekne i diplomu za vrlo atraktivna zanimanja IV stepena i to primarno mislimo na zanimanje medicinska sestra - tehničar. A posle toga može da pohađa specijalizaciju u oblasti medicine ili da se odluči za upisivanje više škole, odnosno fakulteta. Naravno da ima mogućnost i da pokuša da pronađe posao u struci, jer je primetan deficit radnika tog obrazovnog profila i u našoj zemlji i u brojnim drugim zemljama Evrope i sveta.

DEFICITARNA ZANIMANJA I BRZ PRONALAZAK RADNOG MESTA

Ukoliko je neko zainteresovan za elektrotehniku, može odabrati neko od brojnih zanimanja trećeg ili četvrtog stepena, koje srednja medicinska i IT gimnazija Kragujevac, kao i izdvojena odeljenja te škole u Novom Pazaru i u Beogradu imaju u ponudi. Ne samo da može zainteresovani kandidat da postane vlasnik diplome za zanimanje elektrotehničar procesnog upravljanja, zatim elektroinstalater i elektrotehničar računara, već isto tako može da se kvalifikuje i za zanimanje elektrotehničar energetike, kao i za zanimanje elektrotehničar za elektroniku na vozilima i elektrotehničar informacionih tehnologija.

Posebno je zanimljivo i to što je dostupna mogućnost školovanja za zanimanje trećeg stepena mehaničar optike, odnosno za obrazovni profil IV stepena tehničar optike. Uzevši u obzir da su u pitanju naročito deficitarna zanimanja u ovom trenutku na tržištu rada, to će sasvim sigurno svaki pojedinac koji stekne diplomu za neko od njih moći i vrlo brzo da se zaposli.

Još bi trebalo pomenuti i da ova specijalizovana obrazovna institucija, odnosno njeno izdvojeno odeljenje u Beogradu, kao i u Novom Pazaru nudi mogućnosti sticanja pravno validne diplome za zanimanje tehničar grafičkog dizajna i administrator računarskih mreža, a ova obrazovna institucija nudi i priliku zainteresovanima da pohađaju gimnaziju opšteg smera i to u okviru sportskog odeljenja.

Počnite da sanjate otvorenih očiju i steknite diplomu za jedno od najatraktivnijih zanimanja u ovom trenutku. Time ćete omogućiti sebi da zaista radite ono što volite, a da istovremeno i odlično zarađujete i u tome uživate.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
-3 Beograd