fbpx
Skip to main content
Zlatibor

SRPSKA LEPOTICA SPREMNA ZA RUSKE TURISTE: Stručnjaci posetili Zlatibor i ocenili ga kao idealno mesto za odmor

Foto: RINA
Devet tur-operatera posetili su Zlatibor u okviru info-ture

Nakon upoznavanja sa ponudom i sadržajima najposećenije planine Srbije, gosti ocenili da Zlatibor ima veliki potencijal na ruskom turističkom tržištu i iskazali spremnost za saradnju. Da je Zlatibor prepoznat kao destinacija koja se nalazi u samom turističkom vrhu regiona govori činjenica da su veliki svetski organizatori putovanja zainteresovani za atrakcije, sadržaje i doživljaje koje "zlatna planina" može da ponudi njihovim turistima.

SVAKA DRUGA ŽENA OBOLI OD OVE BOLESTI! Ovako ćete se rešiti simptoma

SVAKA DRUGA ŽENA OBOLI OD OVE BOLESTI! Ovako ćete se rešiti simptoma

ANA BRNABIĆ: Gradeći autoputeve, gradimo jaču Srbiju

ANA BRNABIĆ: Gradeći autoputeve, gradimo jaču Srbiju

"SRPSKA ATINA I BANJE SVETSKE KLASE": Srbija zvanično u TOP PET evropskih destinacija!

"SRPSKA ATINA I BANJE SVETSKE KLASE": Srbija zvanično u TOP PET evropskih destinacija!

A upravo to bio je razlog da predstavnici devet turoperatora iz Rusije u drugoj polovini novembra posete Zlatibor u okviru svoje info-ture po Srbiji. U organizovanu posetu Zlatiboru stigli su predstavnici nekoliko agencija iz Moskve, kao i agencija iz gradova Jaroslavlj, Tula, Samara, Penza i Arhangeljsk.

Turistički radnici iz Rusije boravili su ovde dva dana, a održana im je prezentacija kojom su se upoznali sa najvažnijim informacijama o destinaciji. Predstavljene su im atrakcije i sadržaji koji su na raspolaganju turistima, aktivnosti i vidovi turizma zastupljeni na Zlatiboru. Prezentacija održana u pozorišnoj sali Kulturnog centra Zlatibor, uz poštovanje propisanih epidemioloških mera, pokazala se kao idealna prilika da se gosti iz Rusije sretnu sa zlatiborskim hotelijerima, razmene kontakte i detaljnije upoznaju sa bogatom i raznovrsnom ponudom smeštaja.

Zlatibor
Foto: Profimedia

Zatim ih je pešačka tura po centru Zlatibora, koju su za kolege iz Rusije organizovali domaćini, uverila u mnoštvo sadržaja kojima planina raspolaže. Obišli su Dino i Avantura park, obnovljeni Kraljev trg, videli sportsku halu, fudbalske i teniske terene, uverili se u lepotu zlatiborske prirode. Najveću pažnju privukli su im stubovi 'Gold gondole', a njihovo oduševljenje najdužom panoramskom žičarom, koja će uskoro prevoziti putnike, potvrđuje da su opština Čajetina i Zlatibor tim kapitalnim projektom učinili veliki korak napred ka evropskoj i svetskoj turističkoj mapi.

Za uvažene goste iz Rusije organizovan je i ručak, u okviru koga su imali priliku da degustiraju neke od tradicionalnih zlatiborskih specijaliteta: pršutu, sir, kajmak, domaću pitu i druge. To im je proširilo saznanja o bogatoj gastronomiji našeg kraja i uverilo ih u gostoprimstvo ovdašnjih domaćina. Od Zlatibora su se oprostili puni pozitivnih utisaka i spremni za dalju saradnju, jer kako su naveli, najposećenija srpska planina Zlatibor ima veliki potencijal na ruskom turističkom tržištu.

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd