fbpx
Skip to main content
Selfi

6 saveta kako napraviti fantastičan SELFIE (VIDEO)

Foto: Youtube Printscreen
Dobar selfi zlata vredi, to zna svako ko ima nalog na društvenim mrežama.

Nažalost napraviti dobar selfie nije nimalo lako u šta se svako uverio ko je to pokušao da uradi. Najlakše se pravi selfi korišćenjem prednje kamere ali nažalost veliki broj pametnih telefona ima veoma lošu prednju kameru , te je mnogo bolje praviti snimke sa zadnjom, što zahteva prilično veštine. Upravo zato novi mobilni telefoni omogućavaju da aktivirate kameru putem glasa ili pokreta.

1. POZICIJA KAMERE

Kamera treba da bude blago iznad vas, jer na taj način izbegavate "svinjski nos" a oči vam deluju veće. Eksperimentišite sa različitim uglovima kada ste sami, i nađite onaj gde izgledate najbolje.

2. SVETLO

Dobro svetlo je vrlo bitno za uspešnu fotografiju. Obavezno upalite što više svetla u okolini i gledajte da se izvor svetlosti nalazi iza kamere ali da ne baca senku na vas, ili vaše lice.

Selfi
Foto: Youtube Printscreen

3. BACITE AKCENAT NA JEDAN DEO

Pravite selfie kada napravite novi frizuru, stavite novi minđuše, ili otkrijete novi karmin i trudite se da upravo taj detalj bude u fokusu.

4. FILTERI, FILTERI, FILTERI

Nije za džabe Instagram postao tako popularan. Koristite filtere da omekšate crte lica ili zamaglite postojeće nedostatke. 

5. OSMEH

Ne možemo dovoljno da istaknemo značaj osmeha. Ne bitno da li je to samo zavodljiv smešak koji obećava nešto ili srećan kez, bitno je da izgleda iskreno. Ukoliko ne možete da se smejte na silu probajte da pustite neki zabavan film i da se snimite kada se desi neka smešna scena.

6. PRIRODAN IZGLED

S'vremena na vreme uradite nešto potpuno neočekivano. Slikaj te se ujutru bez šminke. Naravno ukoliko izgledate grozno, slobodno se malo doterajte, niko neće to primetiti pogotovo ukoliko non stop imate jaku šminku.

 I za kraj moramo vam reći da su nabrekli mišići, napućena usta, slika kada vas neko iznenadi i kada spavate totalno demode. Pravite ih na sopstveni rizik.

 

 

 

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd