Skip to main content
Bentley EXP 10 Speed 6

9 najzanimljivijih modela predstavljenih na Ženevskom sajmu automobila (FOTO)

Foto: newspress.co.uk
Prošla je prva sedmica najveće prolećne izložbe automobila u Evropi. Red je da obavimo malu rekapitulaciju.

Trećeg marta počeo je Ženevski sajam automobila. Prva dva dana bila su isključivo posvećena novinarima, kako bi spremili svoje kamere i pera i mogli nesmetano da naprave pripovesti za vas, drage čitaoce, dok su od petog trećeg vrata bila otvorena i za posetioce.

Ušli smo u sedmi dan salona, pa smo rešili da vam predstavimo devet automobila koji su se izdvojili svojom pojavom, imenom i očekivanjima stručnjaka i laika.

1. Bentley EXP 10 Speed 6

Bentley EXP 10 Speed 6
Foto: newspress.co.uk

Automobil koji je privukao najviše pažnje bio je britanski zeleni dragulj koji se odaziva na EXP 10 Speed 6.  Kum je mogao i bolje, ali dizajneri nisu. Kreirali su remek-delo.

2. Lamborghini Aventador LP750-4 SuperVeloce

lamborghini Aventador LP750-4 SuperVeloce
Foto: newspress.co.uk

Novi Lamborghini nikada nije bio razočarenje, pa nije ni ovaj. Novi "osvetnik" je agresivan u liku, obojen u ratničku žutu, a ni ispod haube nije ništa miroljubiviji. Ima 750 KS (otuda brojka u imenu) koje dobija od V12 motora zapremine 6,5 litara.

3. Aston Martin DBX

Aston Martin DBX
Foto: newspress.co.uk

Kada god vidite link u naslovu odeljka, znajte da smo već pisali o konkretnom automobilu. To važi i za kompaniju koja decenijama oprema Džejmsa Bonda. Da skratimo, ako baš insistirate, u pitanju je krosover sa hibridnim pogonom. Novitet iz pogona Aston Martina.

4. Nova Honda Civic Type R

Nova HOnda Civic Type R
Foto: newspress.co.uk

Konačno je izašla. Preneli smo vam prve fotografije, kao i čuvenu foru sa pritiskanjem slova R na tastaturi. Prošle su godine i nekoliko prototipova, pa je bio red da nova Honda Civic Type R pređe u fazu serijski proizvođenog automobila.

Dvolitarski motor + turbopunjač = 305 KS. Kratko i jasno.

5. Koenigsegg Regera

Koenigsegg Regera
Foto: newspress.co.uk

Koenigsegg je u Ženevu poveo svoj drugi mega proizvod. Električna Regera jača je od 1.499 konjskih grla za jednu snagu i zavredila je poziciju najsnažnijeg serijski proizvođenog automobila ikada. Obrtni momenat je fascinantnih 2.000 Nm. Ima tri električna motora, dva u zadnjim točkovima i jedan povezan sa radilicom.

Do stotke mu treba 2,8 sekundi, od 150 do 250 km/č 3,2 sekunde, a auto je zanimljiv i po tome što ima samo jednu brzinu.

6. Land Rover Defender na 6 točkova

Land Rover Defender 6x6
Foto: Youtube Printscreen

Britanci su održali obećanje. A. Kan dizajn, kompanija koja dorađuje poznate svetske modele, učinila je od Land Roverovog Defendera još većom zverkom nego što inače jeste.

7. Scuderia Cameron Glickenhaus SCG003

Scuderia Cameron Glickenhaus SCG003S
Foto: Youtube Printscreen

Možda i najneobičniji od svih pokazanih modela. Naučna fantastika iz Betmena sa kakvom takvom realnošću koju možete videti u gornjim modelima poput Koenigsegga.

Performanse automobila su impresivne: 3,5 V6 motor sa dvostrukim turbopunjačem donosi 540 KS i 700 Nm obrtnog momenta. Dovoljno da pomuti planove mnogo poznatijim kućama.

8. Porshe 911 GT3 RS

Porsche 911 GT3 RS
Foto: Tumblr

Novi motor i dvostruko kvačilo su glavne novosti u Porscheovom novom 911. GT3 RS je jak (500 KS), brz (320 km/č) i startan (3,3 sekunde do stotke).

Jedino što troši malo više (12,8 litara). No, kako je u pitanju sila od kola, teško da može drugačije.

9. Audi R8

Audi R8
Foto: Youtube Printscreen

Nemci se trude. Vest i nije nova, jer oni uvek marljivo rade, a tako i Audi. Ovoga puta spremili su kola koja su "upravljiva kao retko koja", dizajnom su dovoljno nova da ih tako doživimo, ali i dovoljno stara da prepoznamo tradiciju.

BONUS - McLaren P1 GTR

McLaren P1 GTR
Foto: newspress.co.uk

Za kraj - smo link. Kliknite OVDE, ako niste na podnaslov i pogledajte galeriju. Prekrasno.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Clear sky
32 Beograd