fbpx
Skip to main content
logo za Agilnu konferenciju

Agile Month – Novembar, mesec posvećen scrum-u!

foto: puzzlesoftware.rs
Scrum i agilan razvoj softvera su bukvalno osvojili svet na juriš u zadnjih 10 godina, i to sa dobrim razlogom

Agilni razvoj softvera je omogućio, ne samo kompanijama, da efikasno upravljaju svojim resursima, već je postavio standardizovan okvir u kome su programeri mogli da postignu dobre rezultate.

Puzzle Software je jedna od prvih kompanija u Srbiji koja je  prepoznala prednosti  Scrum-a i agilnog razvoja softvera, te vrlo brzo počela da edukuje IT profesionalce po ovoj metodologiji. Nakon 5 godina, oni su postali defacto lideri na tržištu, sa nekoliko stotina zadovoljnih korisnika, koji su prošli kroz njihove kurseve. Pored zvaničnih kurseva Scrum Alliance, Puzzle Software organizuje dodatnu obuku vezanu za Agilni razvoj i Scrum. Po rečima Marka Brankovića, direktora kompanije, specijalizovana obuka za agilni razvoj softvera je nastala kao reakcija na razgovore sa polaznicima, kao i probleme koje su oni identifikovali u primeni agilnog razvoja softvera u svojim sredinama. „Extended“ kursevi, kako je njihovo zvanično ime, se nadopunjavaju sa Product Owner i Scrum Master obukama i olakšavaju kompanijama tranziciju na agilni razvoj softvera.

U želji da dodatno približe javnosti prednosti ovog sistema, Puzzle Software je rešio da organizuje manifestaciju pod nazivom Agile Month, koja će trajati tokom celog novembra.  Tokom ovog meseca Puzzle Software će skoro svakog dana organizovati obuke i sertfikacije za agilan razvoj softvera, a na kraju novembra je planirana velika konferencija posvećena ovoj temi. U želji da promovišu društvenu odgovornost odgovorni iz Puzzle Software su rešili da celokupan novac od kotizacija uplate u dobrotvorne svrhe. Više informacija o Agilnom razvoju, kursevima i konferenciji možete naći na stranici www.agile-serbia.rs

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
-3 Beograd