fbpx
Skip to main content
Audi Airomorph koncept

AIROMORPH: Audijev transformer (FOTO)

Foto: Facebook/ilustracija
Repni spojler je obično bio glavna insignija superbrzih superkul automobila. Sada je dobio konkurenta.

Audijev R18 e-tron je nešto najnaprednije što postoji u auto svetu. Nemački automobil, pobednik "24 časa Le Mana" ne bi se loše snašao i u međuzvezdanom prostoru sa svojim torzoom od lakih metala i hibridnom motorikom sačinjenom od elektromotora i dizel agregata.

Međutim, uvek može bolje, više, jače. Tako je Erik Kim, student dizajna, kreirao Audi Airomorph. Fascinantan automobil, kada govorimo o vizuelnom. Nastao u saradnji sa Krisom Vankopenoleom, glavnim dizajnerom kuće iz Ingolštata, Airomorph je čudovišna kreacija koja ostavlja bez daha. Oštrina bočnih površi ostavlja utisak pre će biti robota iz franšize Transformeri nego li vozila koje čovek može ukrotiti.

Audi Airomorph koncept, pogled s preda
Foto: Facebook/ilustracija

Proizvođači se, između ostalog, bore kako da usklade vučnu moć i prijanjanje na podlogu jer su jedno drugom sučeljeni. Teoretski, Airomorph bi mogao da uskladi dva naoko nepomirljiva elementa - prekidačem. Jedno dugme odlučivalo bi da li želite da potencirate ostanak na podlozi ili "brz kao metak" režim vožnje.

Dve stvari trenutno nisu poznate. Prvo, kakav sisem pogona je zamišljen da se nalazi pod haubom jer, bio bi red, očekujemo nešto što će ponuditi vihornost u skladu sa "brzim" eksterijerom. Drugo, gde su prozori. Na slikama se oni ne vide. Da li će kamere davati sliku na displeju nad volanom ili su, pak, penđžeri monolitno upakovani u materijal koji tvori karoseriju?

No, da ne preterujemo sa pametnim pitanjima. Hajde da se prepustimo isitnski kul rešenju. Na čas. Vredi.

Audi Airomorph koncept, anfas
Foto: Facebook/ilustracija

 

Audi Airomorph koncept, pogled otpozadi
Foto: Facebook/ilustracija

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd