fbpx
Skip to main content
Acura ILX u pokretu

Ako hoćeš da pariraš Mercedesu i Audiju, moraš da se pojačaš: Acura ILX (VIDEO)

Foto: Youtube Printscreen
Za tridesetogodišnjicu, Hondin luksuzni brend koštaće isto toliko, u hiljadama dolara.

Nije lako planirati proboj kada znaš da će ti konkurencija biti Mercedesov klasa CLA ili Audijev A3. U pokušaju da smelo istupi na tržište i proba da otme mušterije znamenitim Švabama, Hondina luksuzna podružnica dobrano se potrudila posvetivši veliku pažnju detaljima koji život znače.

Eksterijer je prerađen, sa akcentom na sitnicama. Prednja LED svetla u obliku dragog kamenja posebnost su kojom nijedan drugi proizvođač ne može da se podiči (pogledajte Acurin TLX u: Pogledajte šest novih automobila sa najupadljivijim svetlima danas (VIDEO)). Njima je oivičena prednja rešetka, a LED je ugrađen i u zadnja svetla.

Acura ILX, prednja svetla
Foto: Youtube Printscreen

U unutrašnjosti se lako zapazi veliki broj pregradaka po čemu je ispred A3, dok po količini prostora za glavu za putnike na zadnjoj klupi ni Mercedesova CLA klasa ne može da se pohvali.

Acura je batalila 2,0 V4 motor. U TLX se nalazi "makina" zapremine V4 2,4 litra sa direktnim ubrizgavanjem koja auto pokreće pomoću prednje vuče i osmostepenog menjača sa dvostrukim kvačilom.  U gradu troši 11,3 litra, a van 7,8.

Acura ILX, komandna tabla
Foto: Youtube Printscreen

 

Acura ILX je bolja i u segmentu sigurnosti. Sistem za upozorenje od sudara, sistem za ublažavanje sudara, podesiva kontrola brzine krstarenja, senzor za upozorenje u slučaju napuštanja kolovozne trake i pomoć u ostajanju u istoj samo su deo sklopa koji ILX treba da podigne na viši nivo od konkurencije.

Početna cena automobila biće nešto ispod 30.000 dolara, tačnije 25.500 evra.

 

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
24 Beograd