fbpx
Skip to main content
Bus plus kartica

Ako imate OVAKVU BUS PLUS karticu morate da nabavite NOVU, evo i kako

Foto: Srbija Danas
Evo kako da znate kada vaša kartica ističe i do kada možete da izvršite zamenu.

Ukoliko Bus Plus karticu imate duže od tri godine, tj ako ste je nabavili u onom "prvom talasu" - kada su svi prelazili na nov sistem naplate gradskog prevoza u prestonici, vreme je za novu! Evo kako da znate kada Vaša kartica ističe, kao i na koji način i do kada možete da izvršite zamenu.

NA OVO SMO ČEKALI CELOG ŽIVOTA: Lična dokumenta će biti BESPLATNA i njihovo vađenje NEĆE BITI VAŠ POSAO

- Važenje personalizovanih BusPlus kartica za sve kategorije korisnika je tri godine od momenta izdavanja, pa molimo sugrađane da se nove isprave podižu neposredno pre isteka ovog roka. Podsećamo da datum isteka personalizovane kartice mogu da provere pozivanjem Korisničkog centra na broj 7155-155, kao i da prilikom kupovine dopune na kiosku pogledaju datum isteka na isečku koji se dobija od prodavca, rekli su nadležni iz Bus Plusa.

ZABORAVITE NA PARKIRANJE NA SAT: Od ponedeljka kreće NOVI način naplate!

  • Važenje personalizovanih BusPlus kartica za zaposlene, koje su izdate krajem 2011. i u prvoj polovini 2012. godine, produženo do 30. juna tekuće godine, i to usled njihove brojnosti, kako bi se korisnicima ostavilo dovoljno vremena za njihovu zamenu.
  • Srednjoškolci i studenti koji su kartice izvadili pre 3 godine, a koji su ih već produžili za tekuću školsku godinu, tek na jesen su u obavezi da izvade nove kartice, a do tada mogu da koriste i dopunjuju postojeće.
  • - Osobe koje navrše 65 godina stiču pravo na povlašćenu cenu vožnje od 407 dinara za tekuću kalendarsku godinu i za sve zone tarifnog sistema. Korisnici iz ove kategorije svoje personalizovane kartice mogu da dopune i koriste tokom cele godine, odnosno do isteka same dopune. Ukoliko personalizovana karta korisnika iz ove kategorije ističe u 2016. godini, neophodno je izvadi novu neposredno pre isteka roka.

OVO NE MORATE DA PLAĆATE: Uštedećete oko 8.500 dinara godišnje, a toga niste ni svesni!

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
0 Beograd