Skip to main content
Grčka

"Al Maabar" investira sedam milijardi evra u Grčku

Foto: Profimedia
ABU DABI - Kompanija Al Maabar, čije je sedište u Abu Dabiju, najavila je investicioni projekat u Grčkoj od sedam milijardi evra.

Najavljeni investicioni projekat obuhvata prostrani plac bivšeg međunarodnog aerodroma Helenikon u priobalju Atine, prenosi portal Gulf biznis, pozivajući se na novinsku agenciju Ujedinjenih Arapskih Emirata (WAM).

Kompanija Al Maabar je u partnerstvu sa grčkom firmom "Lacis" i kineskom kompanijom Fosun formirao Global Investment Grupu, čije je sedište u Luksemburgu, a koja će razvijati projekat u saradnji sa grčkom kompanijom Lamda Development.

Projekat, najavljen tokom zvanične posete ministra spoljnih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) šeika Abdulaha bin Zajeda El Nahjana Grčkoj, spreman je da postane "najveći razvoj prostora mešovite namene" u Evropi, navedeno je u izveštaju.

Kako je objašnjeno, projekat će obuhvatati oko 6,2 miliona kvadratnih metara na kojima će biti izgrađeno tri miliona kvadratnih metara trgovinskog, stambenog, hotelskog i kancelarijskog prostora.

Projekat će obuhvatati 3,5 kilometara priobalja i dva miliona kvadratnih metara gradskog parka, a očekuje se da će radovi početi 2016. godine.

Tokom posete šeika Abdulaha Grčkoj, Savet investitora Abu Dabija takođe je objavio da je dao ponudu za kupovinu Hotela "Astir Palas" u atinskom priobalnom predgrađu Vuljagmeni.

Razvojni planovi obuhvataju 300.000 kvadratnih metara poluostrva Vuljagmeni sa tri hotela i marinom za jahte.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd