fbpx
Skip to main content
Alfa Romeo Kamal, konceptni model iz 2003.

Alfa Romeo prirema dva SUV modela

Foto: newspress.co.uk/ilustracija
Konceptni Kamal iz 2003. nije zaživeo zbog slabog imovnog stanja. Sada se čini da je Fiat odlučio da reskira kako bi kuću iz Milana izvukao iz naftalina i povratio joj barem deo stare slave, ali i finansijskog "kolača".

Alfa Romeo nije u najboljem stanju. Na evropskom tržištu, najvažnijem za kompaniju, godinama se beleže loši poslovni rezultati, što je nagnalo Fiat, vlasnika firme, da reogranizuje Alfu, da smanji broj modela kojima će se ciljati novi kupci.

Osim redukcije postojećeg kadra, potrebna su i pojačanja, kako bi se ispratila konkurencija i savremeni trendovi. Na tom fonu leži odluka da se proizvede SUV automobil, i to dva modela. Prvi se će se pojaviti 2016. godine i dimenzijama će ličiti na BMW X3 i Audi Q5, dva najprodavanija modela u klasi. Veliki akcenat stavljen je na vizuelnu komponentu, pa će prvi serijski proizvođen SUV Alfa Romea čeonim delom ličiti na skorašnji sedan Giulia, a celokupnom siluetom ostavljati impresiju skockane krstarice. Insajderske informacije kažu da će varijanta sa V6 motorom imati 500 KS. Pored nje, proizvodiće se i mašina sa agregatom od četiri klipa, barem za američko tržište.

Drugi model biće nalik Volvu XC90 za 2015. godinu. Sedam mesta, puno prostora i kabina sa najnovijim informatičkim sadržajima trebalo bi da budu aduti zasad neimenovanog SUV-a koji se neće pojaviti barem još tri godine.

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
Janis's picture

Janis

alfa vazda bilo sinonim za ukus!"

0 | 1

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd