Skip to main content
Milan Antonijević

Antonijević: Organizacija ,,Naši'' želi da privuče pažnju

BEOGRAD - Dostavljanje ,,Spiska 30 najvećih srbomrzaca i izdajnika" organizacije ,,Naši" ambasadi Ruske Federacije u Beogradu je besmislen potez i pokušaj tog pokreta da privuče medijsku pažnju, a ne da izazove konkretne posledice, ocenio je danas direktor Komiteta pravnika za ljudska prava Milan Antonijević.

,,Ne očekujem da bilo ko ozbiljno shvati spisak ovakih organizacija koji se dostavljaa drugim državama, osim tužilaštva od kojeg očekujem da adekvatno reaguje i da se spreči proganjanje onih koji se zalažu za ljudska prava i jednakost ljudi", rekao je Antonijević Tanjugu.

On je dodao da je dobro što je Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal pokrenulo predistražni postupak povodom spiska takozvanih srbomrzaca, na kojem su se našle mnoge poznate javne ličnosti i dodao da je to prvi korak.

Antonijević očekuje i da se ambasada Rusije ogradi od spiska, kao i da uskoro izađe sa kratkim obaveštenjem da li taj potez shvata ozbiljno ili kao pokušaj manipulacije i pridavanja pažnje ,,nečemu što pažnju ne zaslužuje".

,,Očekivao bih da se ambasada Rusije ogradi od spiskova i ništa ne čini tim povodom, jer mislim da je to prešlo bilo kakav prag onoga što bi trebalo tolerisati u demokratskom društvu", rekao je Antonijević.

On je ocenio i da pokret SNP ,,Naši" ne zaslužuje preveliku pažnju javnosti, jer u poslednja dva dana ,,rade neku postizbornu kampanju" pokušavajući da skrenu pažnju na sebe.

Pokret ,,Naši" uputio je ranije danas dopis ruskom ambasadoru u Beogradu Aleksandru Čepurinu s molbom da ,,Spisak 30 najvećih srbomrzaca i izdajnika među javnim ličnostima" bude prosleđen Moskvi, kako bi osobama sa spiska u najhitnijem roku bio zabranjen ulazak na teritoriju Ruske Federacije.

Spisak nepodobnih i ,,srbomrzaca" objavljen je juče, a na njemu su se našle mnoge poznate javne licnosti poput Mirjane Karanović, Gorana Markovića, Svetislava Basare, Verana Matića, Nataše Kandić, Biljane Srbljanović, Gorčina Stojanovića, Latinke Perović, Borke Pavićević, Branka Raduna, Vladimira Arsenijevića, Ivana Vejvode, Srđe Popovića...

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd