fbpx
Skip to main content
Apple Car Play

Apple CarPlay u problemu?

Foto: apple.com
Apple je na velika zvona najavio svoj operativni sistem "CarPlay" koji bi trebao da spoji pametne telefone sa kolima, ali izgleda da ceo sistem nije bio spreman za implementaciju.

Apple je kao ključne partnere naveo Ferrari, Mercedes-Benz i Volvo ali nedavno su zadnja dva proizvođača objavila da odustaju od uvođenje podrške za CarPlay u svojima vozilima. Odlaganje je, bar po službenom saopštenju, kratoktrajno te će Appleova tehnologija biti podržana od sledeće godine.

Prema Mercedesu, glavni razlog odlaganje je spora integracije CarPlaya i drugih automobilskih sistema u jedinstveno rešenje sa unificiranim korisničkim interfejsom. Sa druge strane Volvo je saopštio da će prvi auto sa CarPlay softverom biti novi XC90, ali da će sistem u potpunosti profunkcionisati kako je zamišljeno tek 2015 godine. 

Sam CarPLay je najavljen uz velike fanfare i brdo obećanja, ali nakon toga su svi akteri ove priče naglo utihnuli. Jedan od razloga za odlaganje može biti integracija sa iOS 8 koji će postati dostupan tek kada se na tržištu pojavi iPhone 6. 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd