fbpx
Skip to main content
Apple prodavnica

Apple kupuje Beats za 3.2 milijarde dolara?

Foto: Profimedia/ilustracija
Google i Facebook su u poslednjih nekoliko godina kupili veliki broj kompanija, od kojih su najpoznatije akvizicije Instagrama, Oculus Rifta i WhatsAppa.

Izgleda da je sada došlo vreme da Apple napuni novinske stranice, jer je Fajnenšl Tajms objavio da gigant iz Kupertina, navodno, planira da kupi Beats za 3.2 milijarde dolara. Iako su obe kompanije porekle da postoje bilo kakvi dogovori među njima, ubrzo su i ostali mediji koji se bave finansijskim temama potvrdili navode Fajnenšl Tajmsa.

Beats je čedo Džimija Jovajna (Jimmy Iovine) i poznatog repera Dr. Drea, a u početku su proizvodili samo slušalice da bi kasnije gamu svojih proizvoda proširili i na zvučnike, te razne dodatke za pametne telefone koji bi trebalo da im omoguće kvalitetniju reprodukciju muzike, od kojih je najpoznatiji blutut (bluetooth) sistem Beats Pill. Takođe, ova kompanija je sarađivala sa nizom proizvođača pametnih telefona, a najpoznatija je njihova kolaboracija sa HTC, koji je Beats tehnologiju isticao kao jednu do bitnih osobina, kada su njihovi modeli u pitanju.

Beats zvučnik na biciklu
Foto: Facebook

No, glavni razlog, zašto je ova kompanija interesantna Appleu, nalazi se u streaming usluzi koju Beats pruža korisnicima pametnih telefona, gde za određenu sumu novca možete slušati muziku koji vam biraju muzičari ili poznate ličnosti. Ovaj servis je direktan konkurent iTunes Radiju i ima mnogo više pretplatnika nego li Apple verzija. Takođe ne treba zaboraviti ni liniju portabl zvučnika namenjenu korisnicima pametnih telefona, koja je mnogo uspešnija nego slični proizvodi koji je Apple lansirao prošle godine.

Beats na plaži
Foto: Facebook

Tim Kuk (Tim Cook) je nedavno izjavio da je Apple u poslednjih 24 meseca kupio niz kompanija i da nema nameru da se zaustavi. Možda je tada mislio na akviziciju Beatsa, jer je poznato da su se čelnici ove dve kompanije sastajali i tokom 2013 godine. 

SD vesti

Vremenska prognoza
Slaba kiša
7 Beograd