fbpx
Skip to main content
Pokažite dominaciju – obucite crveno!

ASTRO-BOJE: Crveno obuci, nek' sluti na radost!

Foto: Tumblr
Sve nam boje lepo stoje!

Boje utiču na naše raspoloženje i osećanja – kada smo okruženi plavom bojom, hladno nam je, a crvena u mnogima izaziva agresiju. Ako se obučemo u belo, odavaćemo utisak nevinosti, a žuto će uvek buditi radost i pozitivnu energiju. Bitno je obratiti pažnju na boje koje nas okružuju – kako pri uređivanju stana, tako i pri kupovini garderobe.

Da li ste znali da svaki horoskopski znak ima boju koja ga simbolizuje, daje mu energiju i štiti ga?

OVAN

Rođeni u znaku ovna su ljudi od akcije i energije. Zato je za vas prava boja crvena! To je boja vaše sudbine i donosi moć. Počevši od bordocrvene, preko svetle ili krvcrvene, vi prosto blistate noseći je na sebi. Boravak u crvenom ambijentu utiče da vaša pozitivna energija i snaga još više dođu do izražaja.

Zelena odeća
Foto: Tumblr

BIK

Vi ste prizemljeni i senzualni, pa su sve nijanse zemlje, počevši od braon, preko sive i zelene nešto u čemu se vi najbolje osećate. Pored toga, volite i druge boje prirode, kao što su smaragdno ili trava-zelena, crvena i žuta, kao voće koje raste iz plodne zemlje kojom vladate. Ove boje pojačavaju vašu snagu.

BLIZANCI

Vaša boja je žuta. Poznata je po toploti i društvenosti, baš kao i vi. Žuta boja podstiče postavljanje pitanja, plasiranje novih ideja i misaonu svetlost, koje su karakteristične za vašu radoznalost. Žuta boja vas čini beskrajno pozitivnom osobom.

RAK

Budući da vama vlada Mesec, najmoćnije se osećate kada nosite belu i srebrnu boju. S obzirom na to da Mesec utiče na plimu, vama savršeno odgovaraju i tirkizna, svetla, kao i modroplava i nežno zelenkasta - sve boje mora i okeana. Ove boje vam pomažu da se osećate stabilno i štite vas od preteranog emtivnog naboja kom ste skloni.

LAV

Vašim znakom upravlja Sunce, pa se zlatna, žuta, narandžasta i crvena odlično uklapaju u vaš svet. One će vam pomoći da pokažete blistavost i skrenete na sebe pažnju u svim situacijama. Pored toga, ovako ekstravagantne boje vam daju samopouzdanje i samopodsticaj.

Devojka u dugoj haljini
Foto: Profimedia

DEVICA

Budući da ste praktični, vi dajete prednost bojama koje su lako uklopljive i ne previše napadne - bež, braon i slične jesenje nijanse. Ove prirodne i neutralne boje lako us uklopljive u svim kombinacijama i za sve prilike. Pored toga, noseći ih, vi se osećate radosno, zdravo i dobro organizovano, što se uklapa u vašu ličnost.

VAGA

Uz vašu romantičnu prirodu odlično idu nežne i pastelne boje. Svetloroze, tirkizna kao i mint zelena donose vam pozitivnu energiju i uspostavljaju pravi balans između vaše muške i ženske strane. Ukoliko ove boje uvedete u svakodnevicu i neposredno okruženje, prosperiraćete u svim aspektima života.

ŠKORPIJA

Tajnoviti, pomalo mračni i misteriozni, naprosto ne možete da odolite bojama tamnog vina, kao što su tamno ljubičasta, boja višnje i, naravno, crna. Pa ipak, nosite ih samo u izuzetnim prilikama, kada želite da doprete do najskrivenijih delova vaše duše. One vam pomažu da u sebi pronađete snagu u situacijama kada mislite da je sve izgubljeno.

STRELAC

Vi ste osoba avanturističkog duha, uvek spremna na izazove i željna pobede, a najviše vam pristaju tamnoplava i ljubičasta. Naime, ovo su boje koje simbolizuju prostranstvo i inspirišu vas na putovanja u neistražene krajeve, kako naše planete, tako i vašeg uma. Smelo ih kombinujte sa oker, belom i crvenom.

Crna haljina
Foto: Profimedia

JARAC

Ozbiljni i pouzdani, vi preferirate braon, zemljane nijanse i jednostavnu, ali uz sve nosivu, crnu. Od samih početaka, ove boje simbolizuju tradicionalne, postojane stvari koje odolevaju vremenu. Uvodeći ih u vašu svakodnevicu, unosite sigurnost, smirenost i osećaj da se kroz život krećete u dobrom pravcu.

VODOLIJA

Vaš znak je pod uticajem Urana, planete koja simboliše tehnologiju, iznenađenja i promene, te stoga nije ni čudo što je vaš prvi izbor intenzivna nijansa plave. Ona pomaže pri inspiraciji i oslobađa kreativnu energiju, bez mnogo truda i bespotrebne žrtve. Takođe, kada nosite ovu boju, bilo kao deo garderobe ili aksesoara, podstičete kreativnost kod drugih.

RIBE

Vi ste poznati kao sanjalice i mistici, pa vas privlači vas sve što je duboko, beskrajno i neuhvatljivo. Zbog toga, nije ni čudo što su vaš prvi izbor sve nijanse mora i okeana. Od morske pene, do rečnih dubina, izbor je na vama. Ove boje pomažu da vaši snovi postanu stvarnost.

 

SD astro

SD vesti

SD lepota

SD porodica

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd