Skip to main content
Pokažite dominaciju – obucite crveno!

ASTRO-BOJE: Crveno obuci, nek' sluti na radost!

Foto: Tumblr
Sve nam boje lepo stoje!

Boje utiču na naše raspoloženje i osećanja – kada smo okruženi plavom bojom, hladno nam je, a crvena u mnogima izaziva agresiju. Ako se obučemo u belo, odavaćemo utisak nevinosti, a žuto će uvek buditi radost i pozitivnu energiju. Bitno je obratiti pažnju na boje koje nas okružuju – kako pri uređivanju stana, tako i pri kupovini garderobe.

Da li ste znali da svaki horoskopski znak ima boju koja ga simbolizuje, daje mu energiju i štiti ga?

OVAN

Rođeni u znaku ovna su ljudi od akcije i energije. Zato je za vas prava boja crvena! To je boja vaše sudbine i donosi moć. Počevši od bordocrvene, preko svetle ili krvcrvene, vi prosto blistate noseći je na sebi. Boravak u crvenom ambijentu utiče da vaša pozitivna energija i snaga još više dođu do izražaja.

Zelena odeća
Foto: Tumblr

BIK

Vi ste prizemljeni i senzualni, pa su sve nijanse zemlje, počevši od braon, preko sive i zelene nešto u čemu se vi najbolje osećate. Pored toga, volite i druge boje prirode, kao što su smaragdno ili trava-zelena, crvena i žuta, kao voće koje raste iz plodne zemlje kojom vladate. Ove boje pojačavaju vašu snagu.

BLIZANCI

Vaša boja je žuta. Poznata je po toploti i društvenosti, baš kao i vi. Žuta boja podstiče postavljanje pitanja, plasiranje novih ideja i misaonu svetlost, koje su karakteristične za vašu radoznalost. Žuta boja vas čini beskrajno pozitivnom osobom.

RAK

Budući da vama vlada Mesec, najmoćnije se osećate kada nosite belu i srebrnu boju. S obzirom na to da Mesec utiče na plimu, vama savršeno odgovaraju i tirkizna, svetla, kao i modroplava i nežno zelenkasta - sve boje mora i okeana. Ove boje vam pomažu da se osećate stabilno i štite vas od preteranog emtivnog naboja kom ste skloni.

LAV

Vašim znakom upravlja Sunce, pa se zlatna, žuta, narandžasta i crvena odlično uklapaju u vaš svet. One će vam pomoći da pokažete blistavost i skrenete na sebe pažnju u svim situacijama. Pored toga, ovako ekstravagantne boje vam daju samopouzdanje i samopodsticaj.

Devojka u dugoj haljini
Foto: Profimedia

DEVICA

Budući da ste praktični, vi dajete prednost bojama koje su lako uklopljive i ne previše napadne - bež, braon i slične jesenje nijanse. Ove prirodne i neutralne boje lako us uklopljive u svim kombinacijama i za sve prilike. Pored toga, noseći ih, vi se osećate radosno, zdravo i dobro organizovano, što se uklapa u vašu ličnost.

VAGA

Uz vašu romantičnu prirodu odlično idu nežne i pastelne boje. Svetloroze, tirkizna kao i mint zelena donose vam pozitivnu energiju i uspostavljaju pravi balans između vaše muške i ženske strane. Ukoliko ove boje uvedete u svakodnevicu i neposredno okruženje, prosperiraćete u svim aspektima života.

ŠKORPIJA

Tajnoviti, pomalo mračni i misteriozni, naprosto ne možete da odolite bojama tamnog vina, kao što su tamno ljubičasta, boja višnje i, naravno, crna. Pa ipak, nosite ih samo u izuzetnim prilikama, kada želite da doprete do najskrivenijih delova vaše duše. One vam pomažu da u sebi pronađete snagu u situacijama kada mislite da je sve izgubljeno.

STRELAC

Vi ste osoba avanturističkog duha, uvek spremna na izazove i željna pobede, a najviše vam pristaju tamnoplava i ljubičasta. Naime, ovo su boje koje simbolizuju prostranstvo i inspirišu vas na putovanja u neistražene krajeve, kako naše planete, tako i vašeg uma. Smelo ih kombinujte sa oker, belom i crvenom.

Crna haljina
Foto: Profimedia

JARAC

Ozbiljni i pouzdani, vi preferirate braon, zemljane nijanse i jednostavnu, ali uz sve nosivu, crnu. Od samih početaka, ove boje simbolizuju tradicionalne, postojane stvari koje odolevaju vremenu. Uvodeći ih u vašu svakodnevicu, unosite sigurnost, smirenost i osećaj da se kroz život krećete u dobrom pravcu.

VODOLIJA

Vaš znak je pod uticajem Urana, planete koja simboliše tehnologiju, iznenađenja i promene, te stoga nije ni čudo što je vaš prvi izbor intenzivna nijansa plave. Ona pomaže pri inspiraciji i oslobađa kreativnu energiju, bez mnogo truda i bespotrebne žrtve. Takođe, kada nosite ovu boju, bilo kao deo garderobe ili aksesoara, podstičete kreativnost kod drugih.

RIBE

Vi ste poznati kao sanjalice i mistici, pa vas privlači vas sve što je duboko, beskrajno i neuhvatljivo. Zbog toga, nije ni čudo što su vaš prvi izbor sve nijanse mora i okeana. Od morske pene, do rečnih dubina, izbor je na vama. Ove boje pomažu da vaši snovi postanu stvarnost.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD astro

SD vesti

SD lepota

SD porodica

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Slaba kiša
16 Beograd