Skip to main content
Slobodan-Branković-Vanja-Udovičić-i-Aleksandar-Đorđević

ATLETIKA: Vlada dala sedam miliona za Maraton

BEOGRAD - Ministar Vanja Udovičić, Aleksandar Ðorđević i Slobodan Branković potpisali su danas ugovor o finansiranju najvažnije trke u Srbiji.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik Beogradskog maratona Aleksandar Ðorđević i generalni sekretar Atletskog saveza Srbije (ASS) Slobodan Branković potpisali su danas ugovor o finansiranju na osnovu kojeg će organizatori tradicionalne trke dobiti sedam miliona dinara.

Ministar Udovičić rekao je da će finansijska sredstva biti upućena ASS, a zatim prosleđena Beogradskom maratonu.

- Vlada Srbije prepoznala je značaj organizacije Beogradskog maratona sa aspekta rekreacije, promocije sporta i zdravog načina života, kao i turizam. Moramo da menjamo sliku Srbije u svetu i sve što nas je u poslednjih 20 godina kočilo, verujem da će 27. aprila u svet biti poslata lepa slika - rekao je Udovičić u Palati Srbije.

On je dodao da mu je drago što je deset dana pre početke trke oboren rekord po broju takmičara i pozvao građane da uzmu u učešće u 27. Beogradskom maratonu.

Trkači-na-Beogradskom-maratonu

Ðorđević je istakao da manifestacija koja traje toliko dugo zaslužuje ovakav odnos države.

- Trudićemo se da na najbolji način organizujemo maraton. Teškoće sa kojima smo se suočavali, sada su premošćene. Novac će biti usmeren na pravi način, a to je u ovom slučaju promocija Srbije i Beograda u svetu - rekao je proslavljeni košarkaš.

Generalni sekretar ASS Branković zahvalio je ministarstvu omladine i sporta i ministru Udovičiću što su prepoznali Beogradski maratona kao najveći sportski i atletski događaj u srpskoj prestonici.

- Ovo je prvi put otkako sam ja generalni sekretar da novac za maraton stigne pre nego što se trka održi. To je veoma važno i nadam se da će tako biti i ubuduće - poručio je Branković.

Beogradski maraton održaće se 27. put, u nedelju 27. aprila.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD ostali sportovi

SD fudbal

SD košarka

SD mundobasket 2019

SD treće poluvreme

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd