Skip to main content
Audi A4 clubsport

Audi predstavio novi А3 koncept

audi.com
Inglštad – Audi je pred godišnje okupljanje poklonika VW grupe, predstavio novi konceptni model A3 klubsport kvatro, sa 525 konjskih snaga.

Ovaj koncept se zasniva na limuzini S3, ali umesto standardnog četvrocilindričnog motora od dva litra, koji razvija 300 konja, klubsport kvatro ima petocilindrični motor od dva i po litra, koji razvija čak 525 konja i ima zastrašujući obrtni moment od 600 Nm. Ovaj motor je inače preuzet sa RS Q3 modela u kome je on ograničen na 310 KS.

Uz malu masu od samo tone i po, S tronik menjač sa sedam stepeni prenosa, launch control ovaj Audi stiže do stotke za 3,6 sekundi, a najveća brzina koju može da razvije je 310km/h.

Ako se uporedi sa standardnom verzijom S3, ovaj model ima sportko vešanje, spušten je za 10 mm, a tu su i točkovi od 21 cola. Za kočenje na ovom modelu zadužen je unapređeni kočioni sistem sa karbon keramičkim diskovima.

Za sada nema nikakvih službenih potvrda da će ovaj model da bude serijski proizveden. Ipak, ova studija mogla bi da znači da će Audi početi da ugrađuje u svoj RS3 nove petocilindrične motore.

(autonet.hr)

 

Vremenska prognoza
Clear sky
27 Beograd