fbpx
Skip to main content
Audi Q7

Audi sprema novi Q7

Foto: newspress.co.uk/ilustracija
Sledeća generacija SUV modela nemačke firme biće lakša za 300 kg, što znači da će atletskiji dizajn biti propraćen stvarnim napretkom u segmentu brzine i reagovanja na komande.

Legendarni Quattro većini je prva asocijacija na pomen Audija, ili sportski RS modela. No, kuća iz Ingolštata nije nesposobna u drugim kategorijama. Na primer, u klasi SUV vozila. Audi Q7 je od izlaska, od 2005, bio veoma uspešan projekat i investicija uprkos kritikama uz vezi sa dizajnom i masom.

Štaviše, Audi sprema novu generaciju vozila. Prvi na meti bio je upravo dizajn. Novi Q7 otišao je "pod nož" i vizuelno izgleda manje robusno od prethodnika. Dizajneri su ciljali da ostave utisak jednostavnog automobila sa atletskim predispozicijama. Uglastija čeona maska, oštra LED svetla i spušteni difuzori upravo su sredstvo da se željeni utisak postigne.

Ispod haube biće instalirano nekoliko verzija pogona. Na dnu lestvice je trolitarski V6 benzinski motor, dok će u prvom čelu sedeti 4.0 V8 afregat sa turbopunjačem, kao i u ostalim brzinskim modelima nemačke kompanije. Dizelaškim dušama biće dostupni V6 i V8 motori, a velika je verovatnoća da će se pojaviti i  hibridna varijanta.

Automobil je sazdan na MLB platformi koja je prisutna i u Bentleyevom nadolazećem SUV modelu, Porscheovom Cayennu i Volkswagenovom Touaregu, što znači da se mogu očekivati savremeniji sistem vešanja, kao i savremene informatičke novotarije.  Da bi se smanjila kritikovana masa, upotrebljeni su aluminijum, ugljenična vlakna i laki čelik velike snage. Glasine kažu da je uspeh priličan i da je nova "ku-sedmica" lakša za 600 kg.

Najveći takmaci Q7 biće BMW X5, Mercedes M klase, Land Rover LR4, kao i Volvo XC90 i Acura MDX. Debi se očekuje na Pariskom sajmu automobila na jesen ili početkom 2015.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
12 Beograd