fbpx
Skip to main content
Audi A3 clubsport quattro concept

KAO AVION: Audijev konceptni auto sa vazdušnom kočnicom (VIDEO)

Foto: newspress.co.uk
Iako ima 518 KS, silni 2.5 V5 motor i doseže do 310 km/č, A3 Clubsport Quattro najveću pažnju izazvao je zbog repnog spojlera, koji nije samo puka dekoracija.

Još jedno lepo iznenađenje viđeno je na godišnjem skupu kraj Vrbskog jezera u Austriji. Posle Volkswagenovog, svetlo dana ugledao je i Audijev koncept.

A3 Clubsport Quattro model malo ko je očekivao, ali verujemo da mu se svako obradovao. Predstavlljen pod ovim dugim imenom, u serijskoj proizvodnji biće poznat kao RS3.

Možda i najveća zanimljivost u vezi sa novitetom je vazdušna kočnica koja jamačno znači najbrže moguće zaustavljanje. Ipak, osnovna svrha predstavljanja bila je da se šira javnost upozna sa sporstkom stranom Audija.

- Cilj je bio da pokažemo fanovima friziranih automobila koliki je sportski potencijal u našoj A3 porodici i vrhunskim motorima, kao što je to 2.5 TFSI. Postavili smo nove standarde kada su u pitanju snaga, dinamika, zvuk i dizajn - rekao je Ulrih Hakenberg, šef odeljenja za razvoj nemačke firme.

Clubsport Quattro pokreće moćni 2.5 V5 motor jak 518 "konja" uparen sa sedmostepenim S Tronic menjačem. Iako težak solidnih 1527 kg, A3 do stotke stiže za 3.5 skundi, a maksimalna brzina iznosi 310 km/č.

Pomenućemo i LED svetla, dok se vazdušno kočenje ostvaruje manipulacijom repnim spojlerom.

 

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
22 Beograd