fbpx
Skip to main content
Mihajlo Pupin

Autori filma o Pupinu besplatno ga ustupaju školama i ustanovama kulture

Foto: SD/ilustracija
Animirano-dokumentarni film "Mihajlo Idvorski Pupin - put ka svetlosti" autora i producenta Save Sajka biće ustupljen na besplatno korištenje svima koji su zainteresovani da u školama ili ustanovama kulture organizuju njegove projekcije u januaru i februaru 2015.

Film donosi životnu priču Mihajla Pupina na potpuno novi i nesvakidašnji način. Klasična dokumentaristika je obogaćena animiranim senkvencama.

Životni put Mihajla Pupina je predstavljen kao put ka svetlosti. Put, čijim tokom veliki naučnik, pronalazač, lobista, diplomata i humanista traga za odgovorom na pitanje: "Šta je svetlost?" Govori o usponima i padovima, siromaštvu i bogatstvu, usamljenosti i velikoj društvenosti, sreći i tugi.

Priča nas vodi u vrtloge emocija, u naučna otkrića, u sportski duh i spoznavanje sopstvenih slabosti. Nudi nam mogućnost pronalaženja rešenja za svaki problem.

Zahvaljujući upravo Mihajlu Pupinu danas koristimo mobilne telefone, internet i sva ona sredstva bežične komunikacije bez kojih danas ne bismo mogli zamisliti svakodnevni život. Svedočenje o životu i delu Mihajla Pupina može mnogima poslužiti kao najbolji putokaz ka uspehu.

Kao dokaz da je svetlost koja nam je neophodna uvek tik uz nas, samo treba da pronađemo pravi način da do nje dođemo, rekao je Sajko.

Kontakt e-mail adresa je prputkasvetlosti@yahoo.com, a broj telefona 064/984 50 38. Autori film ustupaju besplatno na neograničen broj projekcija, a jedini uslov je da onaj koji organizuje projekciju ne naplaćuje ulaznice.

 

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Slaba kiša
20 Beograd