Skip to main content
Medicinska sestra vakciniše dete

Babić: Nestašica vakcina namerno izazvana

BEOGRAD - Direktor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) Momčilo Babić izjavio je danas da je nestašica petovalentnih vakcina veštački izazvana i da se ponuđači nisu javili na tender za nabavku, iako su imali tu obavezu.

Babić je za jutarnji program TV Pink rekao da je RFZO još 17. januara raspisao tender za snabdevanje petovalentnim vakcinama, da dva jedina proizvođača ("Glakso" i "Sanofi") isporuče adekvatne količine, kako bi se vakcinacija sprovodila besplatno, ali da se na tender nijedan od ponuđača nije javio, iako su imali tu obavezu.

Reč je o vakcinama koje su potrebne od 1. jula, a Srbiji neophodno 211.000 doza ovih vakcina za jednogodišnje vakcinisanje dece, uključujući i revakcinacije.

Babić je ocenio da je reč o veštačkom izazivanju nestašice, ali kako navodi postoji rešenje za sve one koji su vakcinaciju već otpočeli:

"Oni, koji su započeli da se vakcinišu petovalentnom vakcinom, mogu komotno da uzmu ovu našu, koja je isto tako besplatna", rekao je Babić i izrazio uverenje da će nova vlada raditi na proizvodnji petovalentne vakcine.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd