Skip to main content
bazen

BAZENI SE ZBOG VRUĆINA OTVARAJU RANIJE! Evo kada počinje sezona kupanja i koliko će koštati karte!

Foto: Profimedia
Naglo otopljenje ubrzalo je otvaranje letnje sezone na gradskim bazenima.

S obzirom da su u toku vrućine i da se živa na termometru kreće iznad proseka za ovo doba godine, Beograđani će na nekim od bazena moći da se rashlade već od 5. juna

Prvi sa radom počinje otvoreni bazen sportskog centara “Milan Gale Muškatirović” na 25. maju, koji će ove sezone obezbediti nove sadržaje za sve posetioce.

SMRTONOSNA BOLEST STIGLA U SRBIJU: Klonite se pasa, oni je prenose!

- Bazeni su sređeni i spremni, pa otvaranje planiramo od 5. juna do 10. juna, pod uslovom da vremenski uslovi budu pogodni. Cene ulaznica ostaju iste kao prošle godine: 300 dinara je pojedinačna karta za odrasle, za penzionere 200 dinara, za decu od 7 do 10 godina 100 dinara, dok je ulaz da decu mlađu od 7 godina besplatan. Od ove godine će naše posetioce pet dana nedeljno zabavljati di-džej, dok će rekreativni program akvabik početi od 20. juna svakim radnim danom od 10.30 do 11.30 sati - najavljuju iz uprave ovog sportskog centra.

bazen
Foto: Profimedia

Ostali gradski bazeni će sa otvaranjem letnje sezone čekati do početka letnjeg raspusta, koji za većinu školaraca počinje 16. juna. Tako će bazen “Tašmajdan” otvoriti ulaz na letnje kupalište dan pre nego što đaci napuste školske klupe.

- Sezonu tradicionalno otvaramo 15. juna. Iznos dnevne karte će biti 300 dinara, a poludnevne 200 dinara. Đački dan će biti sreda, kad je omogućen besplatan ulaz osnovcima i srednjoškolcima uz đačku knjižicu. Renovirali smo plato kod malog bazena i napravili novu ogradu - kaže direktor SRC “Tašmajdan” Milan Novović.

Radove na poboljšanju izgleda kupališta najavljuju i sa Košutnjaka, gde će posetici od 16. juna imati priliku da uživaju u vodenim aktivnostima u sasvim novom bazenu.

bazen
Foto: Profimedia

- U toku je završetak renoviranja olimpijskog bazena, kojem smo potpuno promenili spoljašnjost i unutrašnjost. Uz stare cene karata od 250 dinara za odrasle, i 100 dinara za decu do 7 godina, kao i besplatne škole plivanja za đake, očekujemo veliku posećenost - sigurni su iz uprave “Zavoda za sport i medicinu sporta” sa Košutnjaka.

Otvoreni bazen SRC “11. april” otvoriće vrata 17. juna, takođe zadržavši cene ulaznica od prošle godine: dnevna karta za odrasle je 250 dinara, za decu do sedam godina je karta besplatna, dok je sredom za đake slobodan ulaz.

Istog datuma otvara se letnja sezona na Banjici i “Olimpu”, gde je na Banjici cena individualne karte za odrasle je 200 dinara, za decu do sedam godina 150 dinara, dok na “Olimpu” odrasli ulaz plaćaju 250 dinara, a deca do 7 godina 100 dinara.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
23 Beograd