fbpx
Skip to main content
bolnica Bijelo Polje

Beba umrla usled gušenja zbog krvarenja na plućima

Foto: Youtube Printscreen
PODGORICA - Vrhovni državni tužilac Crne Gore Ivica Stanković potvrdio je danas da je utvrđeno da je smrt jedne od pet beba inficiranih u bjelopoljskoj bolnici nastala usled gušenja zbog krvarenja na plućima, uzrokovanog infekcijom.

Tužilac je precizirao da je jutros stigao obdukcioni nalaz bebe preminule u Kliničkom centru, koja je u podgoričku ustanovu prebačena zbog infekcije dobijene u Opštoj bolnici Bijelo Polje, potvrdivši i da su nalazi Instituta za javno zdravlje pokazali prisustvo bakterija u toj bolnici, prenosi Antena M.

"Bris je uzet sa 29 mesta u bolnici i pronađeno je prisustvo određenih bakterija, ali je potrebno da se o nekim stručnim pitanjima izjasni neko stručno lice tako da o tome ne mogu više ništa reći", objasnio je vrhovni državni tužilac koji poručuje da će Tužilaštvo utvrđivati uzročno-posledičnu vezu i neće ni u jednom momentu "posustati" u svom radu.

U saopštenju Tužilaštva navedeno je da je Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju 25. novembra Institut za javno zdravlje dostavio rezultate mikrobioloških analiza briseva, rezultate uzoraka vazduha i Izveštaj o ispitivanju uzorka vode za piće uzetih 15. novembra iz bolnice u Bijelom Polju, sa odeljenja ginekologija-akušerstvo i neonatologije-pedijatrije.

Prema informacijama "Vijesti", u Institutu za javno zdravlje utvrdili su da 28 od 30 briseva uzetih u bijelopoljskoj bolnici nije ispravno.

Iz Instituta nisu želeli da saopšte šta su utvrdili, pojasnivši da to ne mogu da učine zato što je pokrenuta istraga, dok je iz Ministarstva zdravlja ranije ozvaničeno da je epidemiolog stigao da u petak uzme 30 briseva radnih površina, inkubatora, pelena, kompresa, zavoja, gaza, porodilja, osoblja, kao i uzoraka vazduha.

U Kliničkom centru je od 3. do 13. novembra primljeno petoro novorođenčadi sa infekcijom dobijenom u bjelopoljskoj bolnici, od kojih je jedno preminulo.

Ministar zdravlja Miodrag Radunović i direktor bjelopoljske bolnice Tomislav Jeremić podneli su ostavku na te funkcije, zbog propusta u zdravstvenom sistemu.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD region

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mist
0 Beograd