fbpx
Skip to main content
Hilton

Beograd dobija hotel Hilton! (FOTO)

Foto: Youtube Printscreen
Beograd bi do 2017. godine mogao da dobije hotel prestižnog lanca "Hilton" vrednosti 35-40 mil EUR, saznaje portal "eKapija".

Investitor u zdanje u centru Beograda na uglu ulica Kralja Milana i Kralja Milutina je beogradska kompanija KMKM.

Predviđeno je da površina objekta na uglu dva "kralja" bude 17.250 m2, a na osam spratova biće smešteno oko 250 soba i apartmana.

- Hotel sadrži četiri podzemna nivoa garaže sa 292 garažna mesta koja će se koristiti i kao javna garaža. Ulaz u hotel je planiran na samom uglu ulica Kralja Milana i Kralja Milutina. Planiran je bar u prizemlju hotela dok je na prvom spratu smešten glavni restoran kao i executive lounge. Na osmom spratu na samom uglu je smešten ekskluzivni sky restoran – kaže za "eKapiju" Zoran Mrvaljević, šef projektnog biroa ZAPP, firme koja je radila urbanistički projekat.

OVDE POGLEDAJTE KAKO ĆE IZGLEDATI BEOGRADSKI HILTON 

Kako je naveo Mrvaljević, konferencijski sadržaji su smešteni na drugom spratu i uz glavnu konferencijsku dvoranu, koja se može podeliti na tri manje sale, predviđene su još brojne multifunkcionalne sale i sale za sastanke.

Hotel
Foto: Profimedia

Unutrašnje dvorište hotela je planirano kao zelena oaza sa promenadom, pozornicom na otvorenom, kafeima. Glavni restoran je povezan sa ovom baštom kao i konferens dvorana tako da će se sadržaji kao što su konferencije, modne revije, kokteli, venčanja, multimedijalni spektakli, odvijati i na otvorenom u zelenoj bašti.

U prizemlju i na prvom spratu objekta, uz Ulicu kralja Milana, predviđen je i ekskluzivni poslovni prostor.

- Početak izgradnje hotela "Hilton" očekujemo u 2015. godini. U toku je priprema projektno-tehničke dokumentacije. Hotel "Hilton" bi mogao biti završen i u 2016. godini, ali dinamika izgradnje još nije utvrđena. Optimalni rok izgradnje ove vrste investicije je od 1 do 1,5 godine – napominje Mrvaljević.

Parcela na kojoj je predviđena izgradnja hotela godinama je ograđena i prazna. Prema projektu iz 2007. na ovoj lokaciji je trebalo da bude izgrađen poslovno-stambeni kompleks, a kao investitori tada su pominjane firme "Rudnap Group" i "Eki investment".

Firma KMKM, koja je sada naveden kao investitor, osnovana je 2006. godine, a kao direktor je u Agenciji za privredne registre naveden Dragan Lazarević, koji je i direktor "Eki investment".

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
4 Beograd