fbpx
Skip to main content
Hram Sv. Save u Beogradu

JER PRAVIMO DOBRU ATMOSFERU: Stranci hrle u Beograd za praznike!

Foto: Profimedia
BEOGRAD - V.D. direktor Turističke organizacije Beograd Miodrag Popović izjavio je da se za praznike osim tradicionalnih gostiju iz Slovenije, očekuju i gosti iz Turske, Bugarske, Grčke, Hrvatske, Italije.

Popović je rekao da je nekoliko relevantnih kuća koje se bave istraživanjem u turizmu i koje se bave privlačenjem gostiju iz čitavog sveta, reklo da je Beograd u prvih deset destinacija što se, kako kaže, videlu po povećanju broja noćenja.

"Ove godine u Beogradu praznična atmosfera i slavlje trajaće mesec dana, počeli smo polovinom decembra, a završićemo polovinom januara", rekao je Popović.

On je rekao da su ove godine u hotelima već popunjeni ili delimično popunjeni kapaciteti sa tri, četiri i pet zvezdica i da gosti dolaze u srpsku prestonici jer je Beograd dobar domaćin i što "znamo da napravimo atmosferu".

Govoreći o smeštajnim kapacitetima on je rekao da ih ima dovoljno i da u prestonici trenutno ima 76 hotela, kao da se ove godine očekuje veća zarada tokom praznika, jer manifestacije traju mesec dana od polovine decembra do polovine januara. 

"Tokom praznika prošle godine grad je zaradio šest miliona evra. Ove godine će zarada biti veća, jer smo produžili manifestacije. Imamo Trg otvorenog srca od polovine decembra , nastavlja se sa Ulicom otvorenog srca. I tu očekujemo mnogo gostiju iz inostranstva", naglasio je Petrović.

Govoreći o planovima za sledeću godinu on je rekao da će biti mnogo novina, i mnogo više manifestacija.

Pogledajte i:
MESEC DANA MUZIKE I IGRE: Doček u Beogradu uz najveće srpske zvezde
Održana sedma novogodišnja Trka Deda Mrazova
OLAKŠICE ZA RODITELJE: Vrtić će plaćati i država

Vremenska prognoza
Clear sky
29 Beograd