fbpx
Skip to main content
Beograd na vodi, Beogradski metro

Beograd na vodi i metro privukli su i njihovu pažnju

Foto: Beta
BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali razgovarao je sa otpravnikom poslova Ambasade Španije u Beogradu Injigom Ramirezom de Aro Valdesom o ekonomskoj i kulturnoj saradnji.

Kako je saopštila Gradska uprava, dogovoreno je da Grad Beograd uputi Ambasadi Španije brošuru sa informacijama o svim budućim beogradskim investicionim projektima i projektima koji će se raditi kroz javno-privatno partnerstvo.

Gradonačelnik je pozvao španske kompanije da se prijave na tendere sledeće godine za podzemne garaže, "Veletržnicu", upravljanje otpadom i povećanje energetske efikasnosti.

Otpravnik poslova Ambasade Španije je pokazao posebnu zainteresovanost za izgradnju metroa i za projekat "Beograd na vodi", unutrašnji magistralni prsten i Aerodrom "Nikola Tesla", piše u saopštenju.

Što se tiče kulture, gradonačelnik je dao punu podršku za uspostavljanje intenzivnije saradnje sa Ambasadom Španije. Sastanku je prisustvovao i direktor Instituta "Servantes" Enrike Kamačo Garsija.

Ramirez je pozvao gradonačelnika Malog da u drugoj polovini 2015. godine poseti Madrid i Barselonu, kao i Valensiju i Bilbao koji su veliki lučki gradovi i koji mogu da budu značajni za Grad Beograd zbog projekta "Beograd na vodi", piše u saopštenju.

Pročitajte i: 
Mali sa gradonačelnikom Londona o projektima i investicijama
STRANCI VOLE KAFANE: Srbija na listi najatraktivnijih destinacija

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd