fbpx
Skip to main content
Bitef teatar

Beogradska premijera plesne predstave "Don Žuan"

Foto: Facebook
Beogradska premijera plesne predstave "Don Žuan" biće održana 4. oktobra u Bitef teatru, najavilo je to pozorište, uz podsećanje na uspešnu premijeru proteklog leta na festivalu Grad teatar u Budvi.

Koreograf je gošća iz Hrvatske Maša Kolar, a naslovnu ulogu igra Dejan Kolarov. Izvođači su članovi Bitef dens kompanije Ana Ignjatović Zagorac, Ivana Savić Jacić, Milica Pisić, Miloš Isailović, Rikardo Horhe Kampos Freire.

Originalnu muziku uživo svira "Rundek Cargo Trio" (Darko Rundek, Isabel, Dušan Vranić - Duco). Dizajn svetla kreirao je Nuno Salsinja, kostime Petra Dančević, scenografiju Jasmina Holbus.

Reprize u Bitef teatru biće 5., 6. i 13. oktobra.

Predstava je urađena u koprodukciji Bitef teatra, Grada teatra, HNK iz Rijeke, festivala Riječke ljetne noći i nezavisne producentkinje Kolar.

Projekat je realzovan uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Srbije, Sekretarijata za kulturu Beograda, Ministarstva kulture Hrvatske i Gradskog ureda za kulturu, obarazovanje i sport Zagreba.

Tokom rada na predstavi Maša Kolar je izjavila da se "ne može sa sigurnošću tvrditi kakav je bio Don Žuan, niti kakav je to čovek danas i kakav će to čovek biti".

"Sredina ga obeležava, boji, profilira i osuđuje. Društvo ga stavlja na presto, daje mu osobine prestupnika, grešnika i daje mu ovlašćenje da radi ono što on radi, a to radi najbolje. On je sposoban, arogantan, lud, topao, blizak, a opet nagao i nasilan i još uz to šarmantan i opasan. Ko može tom jeziku ljubavi odoleti i ko uspeva tom jeziku osvajanja reći ne?", zapisila je ona u programu predstave.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
11 Beograd