fbpx
Skip to main content
Studentski park

BEOGRADSKE NOVOSTI: Studentski park će se zaključavati posle ponoći

Foto: Youtube Printscreen
Gradska uprava najavljuje da će već za mesec dana biti stvoreni uslovi da park na Studentskom trgu bude zatvoren od ponoći do ranih jutarnjih sati

Za otprilike mesec dana, kapije Akademskog parka biće zaključane od ponoći do ranih jutarnjih sati. Gradska uprava je ovakvu odluku donela na inicijativu stanara zgrada na Studentskom trgu. U peticiji koju su sredinom februara uputili nadležnima, oni su zatražili da se nađe rešenje za noćnu galamu iz parka, zbog koje ne mogu da spavaju.

Prema rečima gradskog menadžera Gorana Vesića, pripreme za uvođenje novog ''kućnog reda'' u Akademski park potrajaće nekoliko nedelja. To podrazumeva postavljanje info tabli sa obaveštenjem kada nije dozvoljena poseta parku.

''Od ponoći do pet ili šest ujutru nema potrebe da bilo ko u parku boravi. Onima koji se u parku budu zatekli u periodu kad je zaključan, komunalni policajci moći će da napišu kaznu'', kaže Vesić.

Kada odluka bude sprovedena, Akademski park biće jedina zelena oaza u gradu koja će noću biti pod ključem.

''Postoji šest ulaza u park, a na dva se već nalaze kapije. One su postavljene kada je i zidana kamena ograda u rokoko stilu. Pošto je park spomenik prirode, uređenje dve postojeće kapije i izgradnja preostale četiri radiće se uz saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika'', rekli su za ''Politiku'' u ''Zelenilu Beograd''

Noćni posetioci i vlasnici pasa presudili

Problemi sa ponašanjem noćnih posetilaca u Akademskom parku traju godinama. Uglavnom se tu okuplja mlađa populacija, mnogi od njih piju, koriste i opijate, a potom uništavaju klupe, korpe za otpatke, cveće... Problem prave i vlasnici pasa, koji uprkos upozorenjima puštaju svoje ljubimce, a oni kopaju po cvetnim alejama i uništavaju ih.

Ni ograda ne predstavlja dovoljnu zaštitu, s obzirom na to da je nejednake visine – od 1,7 metara do sedamdesetak centimetara, na strani prema Etnografskom muzeju.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Fog
2 Beograd