Skip to main content
Beogradski džez festival

BEOGRADSKI DŽEZ FESTIVAL: Veći budžet za muzički spektakl!

Foto: Youtube Printscreen/dobrevibracijeorg
Kako se navodi, ova manifestacija će biti možda i "najjača u poslednjih desetak godina".

Organizacioni odbor 31. Beogradskog džez festivala usvojio je danas finansijski plan i okvirni program te manifestacije, koja je kako je istakao gradski menadžer Goran Vesić, izuzetno značajna za srpsku prestonicu, njenu promociju i pozicioniranje na kulturnoj mapi Evrope.

Vesić je rekao da će ovogodišnji Beogradski džez festival imati budžet od oko 21,2 miliona dinara, što je znatno povećanje u odnosu na prošlu godinu, kada je budžet bio 15 miliona dinara.

Grad će, kako je istakao, izdvojiti 6,9 miliona dinara, što je više novca nego 2014. godine, a Ministarstvo kulture i informisanja 1,6 miliona. Ostali prihodi će, naveo je Vesić, biti obezbeđeni od prodaje ulaznica i od sponzora.

- Uvereni smo da ćemo ove godine imati potpuno "pokriven" budžet - rekao je Vesić koji je dodao da je prošle godine, ne samo "pokriven" budžet od 15 miliona dinara, već ostvaren i suficit koji je uložen u pripreme za ovogodišnji Festival.

Navodeći da će ovogodišnji Festival, koji će trajati od 27. oktobra do 2. novembra, biti organizaciono bolji, sa 50 odsto više sredstava, Vesić je naveo da će ta manifestacija biti možda i "najjača u poslednjih desetak godina".

Beogradski džez festival
Foto: Youtube Printscreen/dobrevibracijeorg

Gradski menadžer je rekao i da je već prodato 60 kompleteh ulaznica, iako još nije objavljen program, što govori da ta manifestacija ima publiku koja veruje organizatorima.

Umetnički direktor Beogradskog džez festivala Milivoje Marković, rekao da će se za nekoliko dana znati imena umetnika koji će nastupiti na ovogodišnjem Džez festivalu. On je istakao i da je Beogradski džez festival "dobio krila" onda kada je odlučeno da bude manifestacija od posebnog značaja za Grad Beograd.

- Do tada je festival tavorio i mučio se. Međutim, od kada je to urađeno, Festival je, takoreći, dobio krila i mnogo je lakše i jednostavnije organizovati ga - zaključio je Marković.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Grmljavina
18 Beograd