fbpx
Skip to main content
lobanja

BEZ DONJE VILICE: 11 operacija su joj promenile lice, ali nije dovoljno - pogledajte kako izgleda (FOTO)

Foto: Facebook/Sergej Mihajlović
Njen mozak i ostatak tela se nalaze u perfektnom stanju.

Sedmogodišnja Leki Melton iz Sijetla rođena je sa pola face, odnosno bez donje vilice, a sve zbog retkog genetskog poremećaja (eng. auriculocondylar syndrome). Zbog toga, nije mogla da diše i priča kao ostala normalna deca, uprkos činjenici da je njen mozak bio u perfketnom stanju.

Jednog dana, njena majka je odlučila da je odvedu kod stručnjaka da vide da li ona može da se nada normalnom životu. Mogla je. Od rođenja pa do sada, prošla je kroz 11 operacija koje su joj rekonstruisale facu, ali su potrebne još tri, kako planiraju lekari, da bi mogla normalno da diše i priča, bez ikakvih medicinskih aparata.

Lekari su u 28 nedelji trudnoće kod gospođe Melton uvideli da sa bebom nešto nije u redu. Ona je rodila zdravog sina, ali u ovoj trudnoći je postojao problem. Beba u utrobi nije mogla da guta plodovu vodu, što je dovelo do nagomilavanja tečnosti u majčinoj materici. Objasnili su joj da je imala problema sa vilicom, pa da beba zato nije mogla da guta.

- Leki živi punim plućima, kao da nemam nikakav zdravstveni problem. Jeste da su operacije bile jako naporne za nju, ali ona zahvaljujući njima svakim danom napreduje. Čekamo još tri intervencije, kako su lekari objasnili, pa će onda postati kao svako drugo dete – rekla je g-đa Melton.

Na linku OVDE pogledajte šta je ovaj otac uradio za svoju ćerku sa Daunovim sindromom. Nedavno je otkriven delotvoran test pomoću kojeg možete ustanoviti da li vaše dete ima Daunov sindrom ili ne, a o njemu više OVDE. 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Mist
10 Beograd