fbpx
Skip to main content
Biljana Plavšić

BILJANA PLAVŠIĆ: Karadžić treba da služi kaznu u Srbiji!

Foto: Profimedia
Bivša predsednica Republike Srpske Biljana Plavšić izjavila je posle izricanja presude Radovanu Karadžiću, da misli da će doživeti slobodu i da bi bilo najbolje da kaznu služi u Srbiji.

 -Ja sam dobila 11 godina i mislila sam da neću doživeti slobodu. Ne mislim da je on neće doživeti - izjavila je Plavšićeva.

DODIK: Presuda Karadžiću je NEPRAVDA!

Komentarišući presudu po kojoj je Karadžić krv za genocid u Srebrenici, Plavšićeva je rekla:

- Ako je genocid onda ubijaju ženu i decu, ali ja sam videla da ih spasavaju. Nisam bila osoba od poverenja Radovana Karadžića. Došla sam posle njega, jer je podignuta optužnica. Težina optužnice je velika, a nema ničeg crno na belo što se tiče sporazuma sa Holbrukom - rekla je Plavšićeva, imajući na umu dogovor koji je Karadžić svojevremeno napravio sa američkim diplomatom Ričardom Holbrukom o tome da će se povući sa svih funkcija u Republici Srpskoj i Srpskoj demokratskoj stranci u zamenu za to da ne bude procesuiran.

Plavšić ističe i da je spasila RS tako što je primenila Dejtonski sporazum, a da joj je „važnija RS nego jedna osoba“.

Radovan Karadžić
Foto: Profimedia

- Životni sam optimista, ne računam na obraz međunarodne zajednice već na to da su toliko zabrazdili da će neko reći – dosta! Na kraju, Dejton je njihovo čedo i veoma su sujetni -navodi Biljana Plavišić.

Dodaje i da u Hagu nema govora o pravdi, a na pitanje o ulozi Amerike u događajima u BiH kaže:

- Kada slažete mozaik, Amerika je vodila politiku koja je držala muslimanima stranu - primećuje ona, ali i napominje: "Sila koja ima moć u topuzu nikada neće priznati grešku“, piše Sputnik.

Govoreći o rezultatima ratova devedesetih, Plavšićeva ocenjuje: „Hrvatska je savršeno prošla, Crna Gora se odvojila, a mi smo ostali bez KiM. Ja bih mnogo žrtvovala samo da KiM ostane u Srbiji.“

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 2 Pogledaj sve komentare
Biljana's picture

Biljana

Jadan Karadžić!! Dokle će nedužni Srbi da ispaštaju??!!

0 | 2
Edin's picture

Edin

Jao stvarno jadni. Kako samo tako svi na jadne srbe

0 | 3

SD region

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mist
0 Beograd