fbpx
Skip to main content
Branko Lazarević i Darko Šarić

BIVŠI ŠEF KABINETA MUP-A O KRIJUMČARENJU KOKAINA SA ŠARIĆEM: Apsolutno nisam kriv!

Foto: SD/ilustracija
Nekadašnji šef kabineta ministra unutrašnjih poslova Branko Lazarević negirao je danas na početku suđenja u Specijalnom sudu u Beogradu da je odavao poverljive policijske informacije Darku Šariću, optuženom za krijumčarenje kokaina i pranje para.

- Apsloutno nisam kriv. Optužni predlog mi je jasan,  ali je potpuno nelogično konstruisan, ali o tome će se izjasniti moj advokat - rekao je Lazarević u kratkom izjašnjenju o krivici i najavio da će u toku suđenja detaljno izneti svoju orbanu.

I ostali optuženi - advokat Radovan Štrbac i policajac Boris Gara - negirali su svoju krivicu, dok je optuženi Rodoljub Radulović zvani Miša Banana u bekstvu i njemu se sudi u odsustvu.

Suđenje je nastavljeno uvodnim izlaganjem tužilaštva koje tereti optužene da su tokom 2008. i 2009. prenosili poverljive policijske informacije Darku Šariću pre pokretanja zvanične istrage za šverc kokaina u oktobru 2009. godine.

U optužnom predlogu se navodi da je Gara Lazareviću prenosio ključne podatke o praćenju Šarićeve grupe, nakon čega je Lazarević te informacije prosleđivao Štrpcu i Raduloviću, a oni Šariću.

To postupanje je, kako je naveo postupajući tužilac Saša Ivanić, ugrozilo istragu policije jer su pripadnici Šarićeve grupe promenili dotadašnji način komunikacije.

Tužilaštvo je, pored ostalog, predložilo da se kao svedok sasluša Mile Jerković, da se preslušaju telefonski razgovori između Jerkovića i Štrpca, kao i razgovori iz prisluškivanih objekata.

Šarić je još u istrazi odbio da svedoči u ovom postupku poššto se pozvao na svoje pravo da kao svedok ne daje iskaz, kako ne bi sebe izložio krivičnoj odgovornosti.

Nakon izlaganja tužioca suđenje je prekinuto, pošto je sud uzeo u obzir zdravstveno stanje Štrpca, a biće nastavljeno 21. decembra uvodnim izlaganjem obrane.

Suđenje Lazareviću i ostalima danas je, nakon dva pokušaja odlaganja, ipak počelo i to iz šestog pokušaja.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
11 Beograd